måndag 2 oktober 2023

inloggad som

Dansk startup-förening vill värva svenskar

Den danska föreningen Association of Tech Startups in Denmark har nyss hållit ett möte i Köpenhamn med 700 anmälda – och en av huvudtalarna var den Malmöbaserade klimatfokuserade riskkapitalfonden Pale Blue Dot. Enligt en av grundarna av den danska föreningen, Esben Gadsbøll, är föreningen efter ett och ett halvt års verksamhet redo för fler svenska kontakter och medlemmar. 

– Vi är ett danskt projekt, men är nu öppna för de svenska kontakterna. Vi känner många duktiga människor på den svenska sidan av Öresund. När de och vi gör bra saker måste vi hälsa på och använda varandra. Det är uppenbart att svenska företag kommer till våra möten i Köpenhamn, säger Esben Gadsbøll.

Han saknar i dag systerorganisationer i Sverige att samarbeta med, men kontakterna och kunskapen kan delas mellan företagen. Föreningen finansieras av medlemmarna, alltså uppstartsbolagen själva, och verkar för deras intressen och villkor. 

– Till exempel behöver vi alla mer talangrekrytering, vissa av oss anställer 30–40 personer i månaden. En annan utmaning är digitaliseringen av offentliga system som våra medlemmar levererar till. Där har företagen möjligheter till mycket större skalning av systemen för export, om de får lov, säger Esben Gadsbøll.

Association of Tech Startups i Danmark har för närvarande 150 medlemmar, inklusive välkända namn som Pleo, Trustpilot och banken Lunar.

Keld Broksø

Den danska föreningen Association of Tech Startups in Denmark har nyss hållit ett möte i Köpenhamn med 700 anmälda – […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad