fredag 1 mars 2024

inloggad som

Minut öppnar Londonkontor

Larmbolaget Minut i Malmö har öppnat kontor i London. I dagsläget arbetar fyra personer vid kontoret som främst fokuserar på försäljning och marknadsföring.

– I bland annat Storbritannien jobbar vi med fastighetsbolag, framförallt i London, som vill kunna erbjuda sina hyresgäster larm i hemmet. I gengäld kan de få överblick över deras fastigheter med hjälp av luftfuktighet och data från Point, säger medgrundare Marcus Ljungblad till Rapidus.

Minut utvecklar ett hemmalarm, Point, som påminner om en brandvarnare i storlek och utseende. Larmet har inbyggda sensorer och känner av ljud, rörelse, temperatur och luftfuktighet. Informationen samlas in och analyseras, och relevant data skickas till användarens app. Det är även möjligt att kontakta anhöriga och grannar via appen samt sätta igång och stänga av larmet.

Larmet säljs via ett tiotal återförsäljare, däribland Webbhallen, Dustin och Kjell & Company. Nuvarande versionen av Point lanserades sent 2017 och i år har över 6.000 enheter sålts. Minut räknar med att nå en miljon kronor i omsättning i år.

Från grundandet 2014 har Minut tagit in omkring 25 miljoner kronor varav 20 i slutet av 2017. Bolaget ägs till största del av de fyra grundarna och anställda. Bland externa ägare syns estländska riskkapitalfonden Karma VC, amerikanska SOS Ventures och Nordic Makers, som framförallt består av danska affärsänglar, samt Hampus Jakobsson och Don Lindsay, tidigare designchef på Apple.

Majoriteten av bolagets 22 anställda arbetar i Malmö, ett par finns i Stockholm och fyra personer sitter sedan november i London där medgrundare Nils Mattisson finns.

Emily Binks

Larmbolaget Minut i Malmö har öppnat kontor i London. I dagsläget arbetar fyra personer vid kontoret som främst fokuserar på […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.