fredag 23 februari 2024

inloggad som

Københavnsk IKEA-APP-firma vokser og udvikler nyt APP-produkt

Med en egenkapital på 5,5 mio. DKK i hovedselskabet Artrebels United har det Ikea-finansierede udviklingsselskab i København, Space10, fuld fart på for at udvikle en global Ikea APP, der netop nu har tilføjet ”visual search” som nyt produkt.

På Flæsketorvet ved Hovedbanegården i København har Ikea de seneste par år lagt udviklingen af Ikea Place, som går ud på, at man på mobilen kan placere et Ikea-møbel oven i billederne af sin egen bolig, så man kan se, hvordan møblet vil tage sig ud hjemme – mens man eksempelvis står i en Ikea forretning.

Space10 er hemmelighedsfulde og vil helst lade Ikea selv kommunikere om Ikea Place, men Rapidus har fået en række oplysninger på vegne af de fire stiftere, som blandt andre tæller CEO Carla Cammilla Hjort, som også er direktør for hovedselskabet Artrebels United. Det blev stiftet i 2007 som paraply for selskaberne Space10 (fra 2015), Trailerpark Festival, Rebel Agency og ArtRebels.

Det var en sammenslutning af kreative kunstnere, musikere, eventmagere, designere, film skabere m.m. Det miljø passede med Ikea´s ønske om at tænke ud af boksen digitalt – og inden for bæredygtigt design.

Ikea Place APP´en er det hidtil mest succesfulde produkt. I en melding til Rapidus fra Space10 understreger de, at Ikea Place kun er begyndelsen, hvilket det nye produkt ”visual search” vidner om: Her kan man også søge på produkterne visuelt.

Space10 er som fremtidslaboratorium fuldt finansieret af Ikea, men firmaet er stadig eksternt og ligger kun i København fordi de fire stiftere bor der. Space10 har ikke ønsket at svare på, hvad IKEA betaler til Space10, men understreger, at de ikke arbejder for andre brands. Til gengæld er al research og viden online – og Space10 har offentlige arrangementer flere gange om måneden.

I seneste regnskab for 2016 har hovedselskabet Artrebels United også et overskud på 2,8 mio. DKK, og alene Space10 har 26 ansatte.

Af Keld Broksø

Med en egenkapital på 5,5 mio. DKK i hovedselskabet Artrebels United har det Ikea-finansierede udviklingsselskab i København, Space10, fuld fart […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.