måndag 16 september 2024

inloggad som

Fem snabba frågor till Packbridges vd Johan Mårtensson…

|  
|  

… som lanserar tävlingen The Packbridge Challenge, en global tävling för entreprenörer och uppstartsföretag om lösningar som är applicerbara på förpackningsindustrin.

Varför introducerar ni The Packbridge Challenge?

johanma%cc%8artensson2– Det behövs en brygga mellan den traditionella industrin och mindre företag som befinner sig i en tillväxtfas. Vi gjorde en undersökning i våras där vi kollade med inkubatorer och science parks i landet om vad de kände till om förpackningsindustrin, och resultatet var inte så positivt.

Bidrag till tävlingen kan anmälas mellan den 14 november och 30 april 2017. Vad händer sedan?

– Juryn väljer ut tjugo företag som kommer att få möjlighet att presentera sina idéer på Packbridge Start Up Day den 16 maj 2017. Sju av dessa kommer sedan att gå vidare till finalen på Top Packaging Summit by Packbridge i september där en vinnare kommer att utses.

Vilka sitter i juryn?

– Exempel på företag som är representerade är Beneli, Flextrus, Å&R Carton, CC Pack och Scanfill. Men tanken är att hela förpackningsindustrins värdekedja ska finnas med.

Vilka ingår i den värdekedjan?

– Det är materialtillverkarna, konverterarna, maskintillverkarna, varumärkesägarna, logistikföretagen och design för att nämna de viktigaste. När Packbridge grundades 2010 var det just för att lyfta förpackningsindustrins nytta som helhet.

Vad får det vinnande företaget?

– Vinnaren får 50.000 kronor plus möjligheten till en individuell coachning med de olika jurydeltagarna.

Magnus Erlandsson

… som lanserar tävlingen The Packbridge Challenge, en global tävling för entreprenörer och uppstartsföretag om lösningar som är applicerbara på förpackningsindustrin. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad