torsdag 25 april 2024

inloggad som

Idogen klart för Aktietorget – ska ta in 20 miljoner

Som Rapidus tidigare rapporterat är Idogen på väg att noteras. Listningen är nu spikad och bolaget i full färd med att försöka få in 20 miljoner kronor i en nyemission inför introduktionen på Aktietorget i juni.

Emissionen ska finansiera bolagets prekliniska utvecklingsarbete fram till de första kliniska studierna, som beräknas påbörjas tidigast om 1,5 år. Lars Hedbys vill inte ge några detaljer om aktuella investerare men uppger att målet delvis är att sprida ägandet.

Lars Hedbys– Vi har ett stort antal klara investerare men vi måste ha formaliteterna klara först, säger vd Lars Hedbys till Rapidus.

Idogen grundades 2008 av Lundaforskarna Hans Olov Sjögren, Leif Salford och Bengt Widegren och en grupp entrepenörer från Ventac Holding där Lars Hedbys ingår. Bland ägarna finns Nordic Innovation Invest och LU Innovation System.

I förra veckan gjorde det senaste skånska life sciencebolaget debut på aktiemarknaden då LU Bio:s portföljbolag Cantargia listades på First North efter en övertecknad nyemission på 44 miljoner kronor.

Emily Binks

Som Rapidus tidigare rapporterat är Idogen på väg att noteras. Listningen är nu spikad och bolaget i full färd med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.