tisdag 5 mars 2024

inloggad som

Rivstart för uppstartsprojekt i Helsingborg

Sedan premiären för tre veckor sedan har ett tiotal entreprenörsföretag hört av sig för att söka stöd hos stiftelsen Uppstart Helsingborg. Parallellt har en rad näringslivsprofiler gått in som styrelseledamöter och investerare.

Verktygen är samma som för förlagan i Malmö, man jobbar med uppstart och uppsök. Små och medelstora företag ska erbjudas kontakter och rådgivning, samt finansiering, för att kunna växa och nyanställa. Samtidigt försöker man matcha företagens personalbehov med unga arbetssökande.

— Ett tiotal entreprenörsföretag har redan hört av sig och efterfrågat stöd, trots att vi ännu inte gått ut och marknadsfört oss aktivt. Vi räknar med att sluta de första avtalen under den här månaden, säger verksamhetschefen Bengt Ericsson till Rapidus.

Ordförande för stiftelsen, som främst kommer bedriva sitt arbete under namnet Tillväxt Helsingborg, är styrelseproffset Lottie Svedenstedt. I styrelsen sitter också Jenny Lindén Urnes, ägare till Lindéngruppen som tidigare i år köpte ut familjeföretaget Höganäsbolaget från börsen.

De har sällskap av Luciano Astudillo, S-politiker, ledamot i Viktoria Park och vice ordförande för Uppstart Malmö, Philip Abdon, vd för Finax Bröd AB, Mikael Palmqvist, styrelseproffs samt Johan Wiklund, Advokatbolaget Wiklund Gustavii. Ordföranden och samtliga ordinarie ledamöter, utom Luciano Astudillo, går också in som investerare och är beredda att investera 250.000 kronor under tre års tid.

Förutom styrelsen har externa investerare har tillkommit, bland andra Anette Sjögren, Preventia, Alf Tönnesson, affärsängel, ledamot i Uppstart Malmö samt Cydoniakoncernens grundare, Per Fagertröm, Tomas Polacek och Claes von Hauswolff. Målet för stiftelsen är att skramla fram 300 jobb på tre år.

Jennie Lorentsson

Sedan premiären för tre veckor sedan har ett tiotal entreprenörsföretag hört av sig för att söka stöd hos stiftelsen Uppstart […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad