lördag 28 september 2024

inloggad som

Digitalt tårtbud går på export

Malmöbolaget Pastry Sweden, som tagit fram ett nätbaserat beställningssystem för konditorier, expanderar till Polen och Tyskland. Parallellt jagar bolaget sex miljoner kronor för fortsatt Europaexpansion.

För ett år sedan gick bland andra Spintop Ventures in som delägare i Pastry Sweden och i somras tog bolaget in ytterligare 1,2 miljoner kronor genom ett konvertibel lån där Spintop och Olof Scott stod för merparten av investeringen. Den senare leder också det nystartade tyska dotterbolaget.

— Den polska verksamheten sköter vi med polsktalande personal i Sverige, men i Tyskland har vi startat ett dotterbolag. Initialt kommer vi ha avtal med konditorier som geografiskt täcker 75 procent av de marknaderna, säger vd Magnus Noord.

Med bolagets beställningssystem kan företag och privatperson välja mellan en uppsättning tårtor och bakelser där ordern sedan via e-post skickas vidare till det konditori som ligger närmast beställaren. Bakverket levereras till beställarens dörr. För besväret tar Pastry Sweden runt 20 procent i provision.

Omsättningen i fjol låg på fem miljoner kronor och i år räknar Magnus Noord med att den siffran ska landa på runt sju miljoner.

— Vi är mitt i en emissionsrunda där vi siktar på att ta in sex miljoner kronor för att hantera den fortsatta expansionen i Polen och Tyskland, samt ytterligare ett stort europeiskt land, säger Magnus Noord.

Verksamheten sysselsätter sju anställda med ytterligare två på väg in till det tyska kontoret. Bland delägarna finns Euroflorist grundare Peter Jungbeck.

Joel Lyth

Malmöbolaget Pastry Sweden, som tagit fram ett nätbaserat beställningssystem för konditorier, expanderar till Polen och Tyskland. Parallellt jagar bolaget sex […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nothing Fishy i Lejonkulan

    Rapidus podd Lejonkulan tar nya kliv och lanserar nu formatet vodd, det vill säga filmade intervjuer. I studion har vi denna gång Ola Secher som tillsammans med sin kollega Jared Christensen är grundare av matföretaget Nothing Fishy.


  • Nothing Fishy i Lejonkulan

    Rapidus podd Lejonkulan tar nya kliv och lanserar nu formatet vodd, det vill säga filmade intervjuer. I studion har vi denna gång Ola Secher som tillsammans med sin kollega Jared Christensen är grundare av matföretaget Nothing Fishy.

  • Solid X ökar omsättningen

    Solid X ökar omsättningen och förbättrar ebitda-resultatet i det brutna räkenskapsårets första kvartal. Men det är en lång bit kvar till IT-konsultbolagets miljardmål.

  • Acke Salem startar nytt

    Det gamla uttrycket många järn i elden stämmer väl in på Acke Salem. Nu drar han igång ytterligare ett mjukvarubolag. I oktober väntar en skånsk roadtrip för att locka investerare till det nya bolaget.

  • Ester väljer Lund som bas för expansion

    Större kundtjänstavdelningar kan jobba betydligt effektivare med bättre verktyg. Det är mottot för det estniska bolaget Feelingstream som utvecklar AI-analys av kundsamtal. Lund har blivit navet för en nordisk expansion.

  • Tord Wingren ser ljuset för Brainlit

    Bluetooth-uppfinnaren Tord Wingren har ett mål – att hans bolag Brainlit ska få sitt genombrott innan han går i pension. Nu får han hjälp av pengar från en amerikansk fond.

  • Tretton37 räddat i elfte timmen

    IT-konsultbolaget Tretton37 var i somras två bankdagar från konkurs. I en intervju med Rapidus berättar grundaren Deniz Yildirim om bakgrunden till att hela styrelsen hoppat av och hur han tänker rädda det tidigare så framgångsrika bolaget från Lund.

  • Dug räddar kassan

    I ett år har Helene Nielsen varit vd för potatisdrycksföretaget Dug, tidigare Veg of Lund. Nu har hon städat, renodlat och sparat. Men en sinande kassa måste nu fyllas. Det ser hon ut att klara, men det blir dyrt.

  • Skånsk startup backas av namnkunniga investerare

    Saas-bolaget Squidler i Malmö har säkrat en ängelfinansiering med kända skånska namn bland änglarna. Målet är att bli ledande inom kvalitetssäkring av webbplatser med hjälp av autonom testteknik.

  • Kris i Tretton37 – hela styrelsen har lämnat

    Det ser illa ut för IT-konsultbolaget Tretton37 i Lund. Hela styrelsen har lämnat bolaget under sommaren samtidigt som kapitalbehovet är skriande. Ensam kvar på skutan sitter grundaren Deniz Yildirim.

  • Diamir-grundarna startar nytt

    Förra året såldes IT-konsultbolaget Diamir Consulting till konsultjätten Omegapoint. Nu startar Diamir-grundarna ett helt nytt nischbolag. Nu startar jakten på talanger att anställa.