måndag 13 maj 2024

inloggad som

InUse växer vid nytt Stockholmskontor

Digitala designbyrån InUse öppnar ett år efter skilsmässan från Ziggy ett nytt kontor i Stockholm. Inom ett halvår ska tio nya medarbetare vara rekryterade.

Beslutet att åter satsa på Stockholm togs i sommar och för drygt en vecka sedan var det smygöppning av InUses nya kontor på Bondegatan i Söder.

— Sedan i februari har vi sett en otrolig efterfrågan på våra tjänster även i Stockholm. Vi stod i ett vägval i somras om vi skulle fortsätta växa i Malmö och Göteborg, samtidigt som vi fick SL som kund. Vi bestämde att vi skulle ha en närvaro i Stockholm i alla fall, säger Pia-Karin Åkesson, tillförordnad regionchef i Stockholm.

Samtidigt som beslutet om att satsa på Stockholm togs knöt InUse åter till sig Jonas Söderström, författaren bakom boken ”Jävla skitsystem”. Han är en av två anställda på Stockholmskontoret, men inom kort räknar Åkesson med att rekrytera att antal strateger och interaktionsdesigners.

— Vi tror att vi måste komma upp i en volym på minst tio personer för att kunna vara med och konkurrera om jobben, och vi började få in förfrågningar från nya kunder så fort vi satte upp en Stockholmsadress, säger Pia-Karin Åkesson.

Det var i juli förra året som InUse delades i två bolag, och dåvarande Stockholmskontoret blev Ziggy Creative Colony. På inUse i Malmö, där huvudkontoret ligger, jobbar i dag 20 personer, och i Göteborg 25.

Jennie Lorentsson

Digitala designbyrån InUse öppnar ett år efter skilsmässan från Ziggy ett nytt kontor i Stockholm. Inom ett halvår ska tio […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.