söndag 28 april 2024

inloggad som

Retention Kinasatsar med danskt samarbetsavtal

Ett nytt samarbetsavtal med danska Sam Headhunting gör att rekryteringsbolaget Retention Group hårdsatsar på Kina. Med avtalet tar Retention Group över Sam Headhuntings kontor i Beijing. Samtidigt ska Sam Headhuntings 150 konsulter slussa uppdrag till Retention från europeiska kunder som behöver hjälp med kinesisk etablering.

Malmöbaserade Retention Group har funnits i Shanghai sedan 2010. Bland de som använt bolaget för att rekrytera personal till tjänster i Kina finns Alfa Laval i Lund och Safegate i Malmö.

— Med samarbetsavtalet får vi tillgång till nitton länder i Europa och kan få kunder därifrån för att hjälpa dem med Kina. Samtidigt kan Sam Headhunting fokusera på sin fortsatta europeiska uppbyggnad, säger Retentions vd och huvudägare Mats Lind.

I dag har bolaget 15 anställda varav 4 i Kina, där man för kunders räkning genomför ett 50-tal personalrekryteringar per år.

— Vårt tillväxtmål 2013 är att växa till det dubbla. Nu när tillverkning inte längre är så lönsam i Kina rekryterar vi nästan uteslutande affärs- och säljchefer till svenska företag i Kina som vill in på den stora inhemska kinesiska marknaden, säger Mats Lind.

Retention hade förra året en omsättning på 4,3 miljoner kronor med ett resultat av 600.000 kronor. Bland konkurrenterna finns svenska Mercuri Urval och finska MPS, som även de nischat sig på Kina.

Sam Headhunting har funnits på marknaden sedan 1990-talet och har byggt upp en stor organisation i Europa och Förenade Arabemiraten. Huvudägare är grundare Niels Schreiner Andersen.

Elisabet Ottosson

Ett nytt samarbetsavtal med danska Sam Headhunting gör att rekryteringsbolaget Retention Group hårdsatsar på Kina. Med avtalet tar Retention Group över […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.