tisdag 21 maj 2024

inloggad som

Nomineringar klara till Årets ekonom

För andra gången ska Ekonomiforum Skåne utse Årets ekonom. Det sker nästa måndag i Stora banksalen hos SEB i Malmö. I dag presenteras nomineringarna.

Totalt har 17 personer föreslagits till priset. Bland kandidaterna märks nationalekonomen Klas Eklund, Trelleborgkoncernens ekonomidirektör Ulf Berghult, Finanspolitiska rådets ordförande Lars Jonung samt professor Lennart Schön och universitetslektor Andreas Bergh vid Ekonomihögskolan i Lund.

Tanken är att lyfta fram ekonomer, som ofta hamnar i skuggan bakom företagsledare och andra som agerar ansikte utåt i organisationerna. Vinnare blir den som enligt juryn gjort ett rejält avtryck inom ekonomiområdet under 2012.

— Ekonomi är ett grundfundament. All samhällsutveckling och tillväxt har sin grund i en ekonomi i balans. Det är viktigt att människor har en förståelse för detta, säger nomineringskommitténs ordförande Inger Nilsson, tidigare stadsdirektör i Malmö och själv utbildad ekonom.

När priset delades ut första gången 2010 gick det till Anders Olshov på Öresundsinstitutet. Bakom utmärkelsen står Ekonomiforum Skåne, med ordförande Monica Thomasson, och Executive Foundation Lund.

Kristian Svensson

För andra gången ska Ekonomiforum Skåne utse Årets ekonom. Det sker nästa måndag i Stora banksalen hos SEB i Malmö. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Gruppkrav mot Suliemans bolag

    Plexians konkurs har satt fart på en process som drivs i det fördolda för att väcka en grupptalan mot Malmö Tech Invest (MTI) tidigare Plexian Tech Holding. Bakgrunden är ett låneupplägg som Rapidus avslöjade i vintras.

  • Immunovia behöver pengar

    Immunovias styrelse har beslutat genomföra en företrädesemission om 70 Mkr som är garanterad till hälften. Pengarna ska gå till att sätta andra generationen av bolagets analystest för tidig upptäckt bukspottkörtelcancer på den amerikanska marknaden under nästa år.

  • Uppköpet av Amniotics föll

    Magle Chemoswed drar sig ur köpet av läkemedelsforskningsbolaget Amniotics. Vad som nu händer med det hårt pressade Amniotics är oklart.