söndag 3 december 2023

inloggad som

Nomineringar klara till Årets ekonom

För andra gången ska Ekonomiforum Skåne utse Årets ekonom. Det sker nästa måndag i Stora banksalen hos SEB i Malmö. I dag presenteras nomineringarna.

Totalt har 17 personer föreslagits till priset. Bland kandidaterna märks nationalekonomen Klas Eklund, Trelleborgkoncernens ekonomidirektör Ulf Berghult, Finanspolitiska rådets ordförande Lars Jonung samt professor Lennart Schön och universitetslektor Andreas Bergh vid Ekonomihögskolan i Lund.

Tanken är att lyfta fram ekonomer, som ofta hamnar i skuggan bakom företagsledare och andra som agerar ansikte utåt i organisationerna. Vinnare blir den som enligt juryn gjort ett rejält avtryck inom ekonomiområdet under 2012.

— Ekonomi är ett grundfundament. All samhällsutveckling och tillväxt har sin grund i en ekonomi i balans. Det är viktigt att människor har en förståelse för detta, säger nomineringskommitténs ordförande Inger Nilsson, tidigare stadsdirektör i Malmö och själv utbildad ekonom.

När priset delades ut första gången 2010 gick det till Anders Olshov på Öresundsinstitutet. Bakom utmärkelsen står Ekonomiforum Skåne, med ordförande Monica Thomasson, och Executive Foundation Lund.

Kristian Svensson

För andra gången ska Ekonomiforum Skåne utse Årets ekonom. Det sker nästa måndag i Stora banksalen hos SEB i Malmö. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad