söndag 28 april 2024

inloggad som

Trio stöttar mobil säkerhetsapp

Serientreprenören Stefan Mahlstein är ny ordförande i Xh Mobile Solutions på Ideon Innovation. Tillsammans med bland andra klädeskedjan Flashs tidigare ägare Paul Sverdrup och Sjätte AP-fondens ordförande Ebba Lindsö har han gått in med drygt två miljoner kronor i verksamheten.

Xh Mobile Solution har utvecklat säkerhetsappen ”Walkmehome” där smartphone-användaren kan låta ett antal personer följa dem och ta emot larm under promenader i otrygg miljö. Hittills finns appen enbart i en gratisversion. Kapitalet ska gå till att slutföra en mer avancerad betalversion av programmet.

— Betalversionen blir också ett test för den kommersiella bärkraften. Vi har utvecklat en teknisk plattform och för diskussioner med såväl säkerhetsbranschen som försäkringsbolag kring fler applikationer och tjänster där vi kan återanvända en stor del av koden, säger medgrundaren Arne Hansson.

Bolaget har också lämnat in en patentansökan på en säkerhetssprint som passar i mobilens hörluruttag, där utvalda vänner får ett larm om sprinten dras ut. Enligt Arne Hansson ligger dock fokus tillsvidare på mjukvaruutvecklingen.

Stefan Mahlstein tog över ordförandeskapet i Xh Mobile Solution i juni. Han har tidigare grundat Stockholmsbolagen Pineberry och WordOn, som båda arbetar med marknadsföring på nätet. 2003 sålde Paul Sverdrup Flash till finansmannen Rune Andersson. Sedan dess har han bland annat varit en av investerarna till numera nedlagda Ideonbolaget Resqu.

Tre personer arbetar inom Xh Mobile Solution, där en stor del av mjukvaruutvecklingen sköts genom ett avtal med Sigma. I ägarlistan finns förutom grundarna också IT-konsultbolaget Jayway i Malmö. Under året är avsikten att genomföra ytterligare en emission för expansion utanför Sverige.

Joel Lyth

Serientreprenören Stefan Mahlstein är ny ordförande i Xh Mobile Solutions på Ideon Innovation. Tillsammans med bland andra klädeskedjan Flashs tidigare […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.