måndag 4 december 2023

inloggad som

Innovationsbron investerar i algteknik

Tillsammans med en trio affärsänglar går Innovationsbron in med en hemlig summa i forskningsbolaget Simris Alg. Med kapitalet säkrat är målet att under hösten få igång mikroalgproduktionen i de nya lokalerna i Hammenhög på Österlen.

I dagarna flyttar Simris Alg in i fröproducenten Econovas tidigare kontorslokaler och under sommaren ska en produktionsanläggning också vara på plats i växthusdelen. I anläggningen ska Simris Alg odla mikroalger vars fettsyror blir till råvara för livsmedels- och sminkindustrin. De första kunderna beräknas vara klara hösten 2013.

Riskkapitalet ska gå till rekrytering av personal för produktionsanläggningen. Nyligen anställde Simris Alg en produktionschef som hämtades från Novozymes.

— Det är en bra ägarkrets med erfarenhet av att ta bolag till börsen och även av att sälja till riskkapitalbolag. Emissionen genomför vi i två steg där vi gör första rundan nu, säger Simris Algs vd Fredrika Gullfot.

In i styrelsen kommer Christian Ahl från Innovationsbron som redan sitter i portföljbolagen Ascenda Solutions och Qubulus. Bland affärsänglarna som deltar i emissionen syns Kåre Gilstring, som varit med och grundat E-data och Proact som båda noterats på börsen.

Joel Lyth

Tillsammans med en trio affärsänglar går Innovationsbron in med en hemlig summa i forskningsbolaget Simris Alg. Med kapitalet säkrat är […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad