onsdag 24 april 2024

inloggad som

VD-byte på Mikrolund…

Lars-Göran Mejvik kliver av som VD för Ideonbolaget Mikrolund. Tar över gör marknadschefen Hans Ritschard. Mejvik stannar dock i företaget för att jobba med internationell expansion.

Mikrolund säljer datorterminaler för offentlig miljö samt system för digital skyltning. I senast registrerade bokslutet var omsättningen 19,6 miljoner kronor och vinsten före skatt 3,7 miljoner. Nu vill bolaget växa och kapa marknadsandelar i både Sverige och utomlands. Därför görs rockaden på chefspositionen.

Avgående VD Lars-Göran Mejvik hävdar att Mikrolund hållit emot bra i den svaga konjunkturen.

— Men vi ser en liten avmattning. Det tar längre tid att få affärerna i hamn, säger han.

Bland de lokala konkurrenterna inom digital reklamskyltning, så kallad digital signage, finns MultiQ och ZetaDisplay. Området har vuxit kraftigt de senaste åren, men frågan är om det på sikt kommer att finnas plats för alla dagens aktörer på marknaden.

— Nej, det kommer att bli utslagningar, men också samgåenden. Det finns stordriftsfördelar i branschen, säger Lars-Göran Mejvik.

Kristian Svensson

Lars-Göran Mejvik kliver av som VD för Ideonbolaget Mikrolund. Tar över gör marknadschefen Hans Ritschard. Mejvik stannar dock i företaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.