lördag 20 april 2024

inloggad som

ProstaLund bliver i Lund – nyemission aflyst

Medicoteknikfirmaet ProstaLund fortsætter deres pendulering mellem succes og katastrofe. I efteråret reddede finansmanden Bo Håkansson selskabet fra en truende konkurs. Nu er det opsagte personale i Lund blevet genansat, og efterårets planlagte nyemission er blevet udskudt.

ProstaLund udvikler en skånsom metode til behandling af godartet forstørret prostata, noget der rammer omtrent hver anden mand over 60 år. Siden 2006 har selskabet gradvist flyttet aktiviteterne fra Lund til Uppsala. Samtidig er omsætningen dalet, og i 2007 havde selskabet et underskud på næsten 40 millioner svenske kroner. Da Bo Håkansson i slutningen af forrige sommer trådte ind som ny hovedejer via sit firma Farstorp, udgjorde det samlede underskud mere end 300 millioner kroner.

Men i løbet af efteråret er salget gået bedre end ventet, oplyser ProstaLunds adm. dir. Ulf Rosén. Selskabet har endvidere skåret kraftigt ned i organisationen og for eksempel nedlagt sit amerikanske datterselskab for i stedet at satse på salg i USA via en distributionspartner.

— Vi har holdt næsen oven vande og ser ud til at have fået styr på likviditeten, siger Bo Håkansson.

Selskabet har nu genansat to opsagte medarbejdere i Lund og aflyst en planlagt nyemission.

— Vi vil gerne gennemføre en nyemission, men ikke for at få tilført nødhjælp. Vi vil hellere have penge til at satse fremadrettet. Om et halvt år ved vi, hvad vi har brug for, hvilke ressourcer der skal tilføres. Men det bliver ikke noget kæmpebeløb, det drejer sig om, siger Bo Håkansson.

ProstaLund har i dag otte ansatte. Foruden Bo Håkansson og Ulf Rosén står børsnoterede Biolins adm. dir. Fredrik Lindgren samt ventureselskabet Malmöhus Invest på ejerlisten.

Af Erik Olausson

Medicoteknikfirmaet ProstaLund fortsætter deres pendulering mellem succes og katastrofe. I efteråret reddede finansmanden Bo Håkansson selskabet fra en truende konkurs. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.