lördag 20 april 2024

inloggad som

Kjærs og Thorballs mikrolånssite tidoblet på et halvt år

3.350 personer fra 52 lande har lånt penge ud i såkaldte mikrolån via websitet MyC4.com, der drives af forretningsmanden Mads Kjær. Da hjemmesiden åbnede for offentligheden den 1. oktober, havde man en base på 300 forsøgspersoner, men siden da er antallet af brugere blevet mere end ti gange så stort.

Selskabet MyC4, som står bag siden, administrerer små lån til selvstændige erhvervsdrivende i Afrika. Hidtil er 10 millioner kroner blevet investeret i knap 1.000 projekter, og selskabets bestyrelsesformand Jørgen Thorball satser på, at også investeringsbeløbet skal tidobles.

— Andre sites med mikrolån har problemer med at finde projekter, men vi har utroligt mange og masser at plads til investeringskroner. Går det som vi håber, tror jeg at vi kan have investeret 100 millioner inden for et år, siger Jørgen Thorball.

Han understreger, at det er vigtigt at få hjemmesiden til at vokse kontrolleret; man skal ikke tilbyde for mange lån, så der ikke er långivere nok, men heller ikke for få, så nye potentielle långivere risikerer at blive skuffede, når de besøger siden. Hvert enkelt lån formidles efter en auktion på hjemmesiden, hvor interesserede långivere byder med en rentesats. Den, som byder lavest, får mulighed for at låne sine penge ud i et års tid, og MyC4 tager et par procent af lånebeløbet, når det betales tilbage.

MyC4 planlægger også at åbne en svensk hjemmeside, men det bliver nok først i slutningen af 2008. Til at starte med kommer der en ny version af den danske – men engelsksprogede – side i maj.

Driften af selskabet MyC4 har hidtil for hovedpartens vedkommende været finansieret af adm. dir. og grundlægger Mads Kjær, majoritetsejer i bilkoncernen Kjær Group, og hans medstifter markedsføreren Tim Vang. Desuden har selskabet rejst omkring 10 millioner kroner i venturekapital. Ifølge Jørgen Thorball satser man på at få tilført yderligere 50 millioner de kommende to år. MyC4 er en del af firmaet C4, som også arbejder med større investeringer i Afrika.

Af Lisa Kirsebom

3.350 personer fra 52 lande har lånt penge ud i såkaldte mikrolån via websitet MyC4.com, der drives af forretningsmanden Mads […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.