lördag 20 april 2024

inloggad som

Stor studenterinteresse for at starte egen IT-virksomhed i Øresundsregionen

Interessen blandt IT-studerende i Øresundsregionen for at starte egen virksomhed er meget høj. Det viser en omfattende undersøgelse som bliver præsenteret på Øresund IT Academys Human Tech-konference i Ørestad næste torsdag.

Tæt på 1.600 IT-studenter ud af 8.000 adspurgte har svaret i undersøgelsen. På spørgsmålet “Har du overvejet at starte egen virksomhed efter eksamen?” svarer 47 procent ja. Andelen er noget højere blandt danske IT-studenter (49,6 procent) sammenlignet med de svenske studenter (44,8 procent).

— Det er vældigt positivt, at så mange unge vil starte deres eget. Det er vigtigt for virksomhederne at forstå, hvad 80er-generationen vil, så man som organisation ved hvordan man lokker de unge til sig. Det kommer vi til at analysere og diskutere på Human Tech-konferencen næste uge, hvor vi også præsenterer flere resultater fra undersøgelsen og hvilken IT-viksomhed, som er mest populær i regionen, siger direktør Peter Höjerback fra Øresund IT Academy.

Af Thomas Frostberg

Interessen blandt IT-studerende i Øresundsregionen for at starte egen virksomhed er meget høj. Det viser en omfattende undersøgelse som bliver […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.