fredag 19 april 2024

inloggad som

Datapro rekrutterer 15-20 konsulenter i 2007 – og vender blik mod Sverige

Konsulentvirksomheden Datapro A/S i Ballerup vest for København styrker væksten yderligere her i det nye år, hvor direktør Brian Atli Andersen forventer at rekruttere 15-20 nye konsulenter. Det er en kraftig udvidelse fra de nuværende 20 ansatte.

— Vi diskuterer derfor i bestyrelsen at rekruttere konsulenter i Sverige ligesom vi gerne vil opkøbe mindre virksomheder, fortæller Brian Atli Andersen, som i særlig grad står overfor det store problem med rekruttering i IT-branchen, hvor Datapro arbejder med økonomi- og ledelsessystemer.

— Det er en kamp. Vi arbejder med Microsoft Dynamics NAV, og der er et hul i markedet. Vi har ikke været gode nok til at lære nye folk op, og det sparker os i nakken nu, påpeger Brian Atli Andersen – om end en enkelt for nylig og lært op fra bunden.

Det internationale analyseinstitut IDC har netop anslået, at der mangler 6.200 IT-folk til udvikling og vedligeholdelse af IT-systemerne i danske virksomheder. Det betyder også, at en virksomhed som Datapro A/S må gå flere veje for at løse problemet.

— Ud over rekruttering fastholder vi en strategi med at overtage mindre virksomheder. Vi er for mange forhandlere på området – over 40, og det er helt skævt. Vi vil derfor forsøge at opsuge folk i øvrige, mindre virksomheder. Mange vil gerne ind til os fordi vi er lidt større, og mange sidder lidt ude i periferien nu, siger Brian Atli Andersen.

To danske pendlere i Sverige arbejder i firmaet. Derfor er rekruttering i Sverige ikke fremmed.

— Men det kræver mere benarbejde, og det har vi ikke gjort færdigt, siger Brian Atli Andersen.

Datapro A/S fordoblede i seneste regnskabsår 2005/2006 overskuddet til 3,1 mio. kr., hvorimod omsætningen ikke oplyses. Datapro blev i oktober udnævnt til Microsoft Gold Certified Partner, det højeste niveau på Microsofts partnerprogram.

Af Keld Broksø

Konsulentvirksomheden Datapro A/S i Ballerup vest for København styrker væksten yderligere her i det nye år, hvor direktør Brian Atli […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.