söndag 3 mars 2024

inloggad som

Dario Kriz’ stærke tiltro til LifeAssays 375 kroner værd

Den adm. dir. og hovedejer i Euris-gruppen, Dario Kriz, hævder at have stærk tiltro til det NGM-noterede porteføljeselskab LifeAssays, som netop nu gennemfører en nyemission på knap 12 millioner svenske kroner.

Af emissionsprospektet fra LifeAssays, hvor Dario Kriz også er adm. dir., fremgår det at han personligt har tænkt sig at tegne sin andel og mere til. I et personligt brev til aktieejerne understreger han desuden sin købsvilje ved at erklære, at aktien er undervurderet.

Det han ikke klart fortæller er, at hans private andel i LifeAssays i Lund blot indebærer en investering på 375 svenske kroner.

— Min store post ejes via Euris. Men her er likviditeten stram, så det har ikke været muligt at tegne sig for Euris’ andel. Det er den personlige del, jeg har tegnet, siger Dario Kriz til Rapidus.

Udviklingsselskabet LifeAssays har siden starten i år 2000 fået tilført 21 millioner svenske kroner i forskellige emissioner. Selskabet, som udvikler instrumenter til analyse af proteiner, hormoner og bakterier i eksempelvis blod og urin, håber at kunne bringe sit første produkt på markedet i slutningen af året.

Dario Kriz er en af selskabets godt 3.600 småinvestorer, og den 24. marts registrerede finansinspektionen hans køb af 1.500 aktier à 0,25 kroner i nyemissionen på i alt 11,9 millioner kroner. Euris, hvor Kriz er adm. dir. og med sin familie største ejer med otte procent af kapitalen, har næsten en fjerdedel af aktiekapitalen i LifeAssays.

Under overskriften ”Aktien og ejerne” i prospektet redegøres der for Dario Kriz’ indirekte ejerskab via Euris, som – ifølge emissionens vilkår om at to gamle aktier giver ret til én ny – har mulighed for at tegne sig for godt elleve millioner aktier til en værdi over 2,7 millioner kroner. Under overskriften ”Bestyrelse” udelades hans og hans hustrus personlige andel.

Er der ikke en risiko for, at din andel i LifeAssays emission misopfattes?

– Ifølge de regler, som gælder for prospektudarbejdelse, skal jeg angive mit ejerskab på den måde. Hvis man regner på min ejerandel i Euris, kan man se, at den er ret lille. Jeg mener, det fremgår klart og tydeligt i prospektet, siger Dario Kriz.

Hvorfor fremhæve din personlige investering, når den kun er nogle hundredelapper værd?

– Det der fremgår af prospektet er min kommentar, og det er krystalklart, siger Dario Kriz, som ikke vil oplyse, hvor meget mere end sin andel han har tegnet sig for.

Den adm. dir. og hovedejer i Euris-gruppen, Dario Kriz, hævder at have stærk tiltro til det NGM-noterede porteføljeselskab LifeAssays, som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.