fredag 19 april 2024

inloggad som

Statslige midler til udvikling af blodrensning fra Lund

Medicoteknikselskabet ErySave i Ideon i Lund får et statsligt bidrag til at undersøge nye forretningsmuligheder for deres teknik til rensning af blod. I dets første anvendelsesområde skal produktet, som lanceres omkring årsskiftet 2006/2007, fjerne fedtpartikler fra blod under hjerteoperationer. Nye områder kan være dialyse og separation af plasma fra andre komponenter i blod.

– Støtten på 650.000 kroner skal anvendes til at undersøge, hvilket område der skal satses på næste gang. Vi vil ansætte en person, der skal arbejde med projektet i ni måneder fremover, siger adm. dir. Henrik Jönsson.

ErySave har i disse dage fået et amerikansk patent på teknikken, kaldet PARSUS. Virksomheden ser USA som et vigtigt marked, ikke mindst efter at man indgik en salgsaftale med det amerikanske medicoteknikselskab ATS Medical i starten af 2004. Man har allerede et patent i Sverige.

Tolv personer arbejder i varierende omfang i ErySave, som ejes af de fem grundlæggere, TeknoSeed og private forretningsengle.

Medicoteknikselskabet ErySave i Ideon i Lund får et statsligt bidrag til at undersøge nye forretningsmuligheder for deres teknik til rensning […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.