fredag 19 april 2024

inloggad som

Medicinalselskaber målet for AnaMars nye blodtest

Forskningsselskabet AnaMar Medical, med hovedkontor i Göteborg og forskningsaktiviteter i Lund, har lanceret en ny udgave af deres blodtest COMP ELISA, som anvendes til forskning og behandling af reumatiske sygdomme. Hidtil er der udført næsten 15.000 tests med det nye kit. Det kommende år regner adm. dir. Owe Gårlin med betydeligt større salg. Han oplyser, at potentialet er ”enormt”, og at det nye produkt på sigt vil have stor økonomisk betydning.

Begge COMP-varianter er baseret på anvendelsen af en biomarkør opdaget af AnaMar, som detekterer nedbrydningsprodukter af brusk. Biomarkører er biologiske faktorer i kroppen, som gennem deres variationer påviser eksempelvis effekten af en lægemiddelbehandling.

Den nylancerede test er udviklet til blod fra dyr og skal primært anvendes til udvikling af lægemidler. Den første COMP-test er udviklet til menneskeblod. Også den anvendes ved forskning, men desuden af læger der vil vurdere effekten af en behandling.

Ved siden af produktsalget arbejder AnaMar med egne lægemiddelprojekter inden for reumatismeområdet, og samtidig prøver man at finde biomarkører, der viser deres effekt. AnaMars mål er ved årsskiftet 2006/2007 at have indgået to licensaftaler og være kommet så langt med produktsalget, at virksomheden er klar til en børsnotering.

Største ejer er ventureselskaberne Alestra og LinkMed samt grundlæggerne Jan Hed, Dick Heinegård og Tore Saxne.

Forskningsselskabet AnaMar Medical, med hovedkontor i Göteborg og forskningsaktiviteter i Lund, har lanceret en ny udgave af deres blodtest COMP […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Från storm till krasch för Maersk

    Det var en båt chartrad av Maersk som körde in i Frances Scott Key Bridge i Baltimore för två veckor sedan. Olyckan är dock inte den enda som drabbat det danska rederiet på senare tid. Och aktiekursen har rasat.

  • Nya pengar till Gridly

    Helsingborgsbolaget Gridly får in tunga investerare i en ny kapitalrunda. Det kommer att innebära nyanställningar i Helsingborg, men mest i Vietnam.

  • Vill bli först i nästa generation datorspel

    Realistiska datorspelskaraktärer är nyckeln till nästa generation datorspel. Det menar Andreas Rodman, grundare och vd för uppstartsbolaget Lingotion, som vill bli först med den nya tekniken.