lördag 22 juni 2024

inloggad som

Ericsson-veteran bliver rådgiver for Zensys i København

Den tidligere Ericsson-veteran Tord Wingren bliver formand for et nyoprettet advisory board hos Zensys A/S i København. Selskabet har udviklet en trådløs teknik til overvågning og fjernstyring af apparater i såkaldte intelligente hjem.

Den rådgivende gruppe skal supplere den mere finansielt orienterede bestyrelse. Adm. dir. Per Nathanaelson fremhæver Wingrens viden inden for både trådløs teknik og leverandørkontakter efter 18 år hos Ericsson, senest som adm. dir. for Ericsson Mobile Platforms i Lund.

Zensys har i løbet af efteråret indgået aftale med chipproducenten Intel om udvikling af en fælles standardplatform for intelligente hjem, baseret på Zensys’ trådløse netværksteknik og Intels UPnP-platform (Universal Plug and Play). Derfor indgår også to repræsentanter for Intel og Intel Capital i den rådgivende gruppe, sammen med en repræsentant for den største ejer Palamon Capital Partners samt selskabets bestyrelsesformand Stig Christensen.

Den tidligere Ericsson-veteran Tord Wingren bliver formand for et nyoprettet advisory board hos Zensys A/S i København. Selskabet har udviklet […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Glad midsommar!

  Ännu ett utgivningsår är till ända för Rapidus. Efter mer än 200 nyhetsbrev och 600 artiklar går vi på redaktionen in i sommarutgivning. Det innebär att vi bara ses på måndagar fram till den 12 augusti. Intressanta sommarintervjuer utlovas.

 • Het sommar för skånska gamingbolag

  Blickarna riktats mot Skånes växande gamingscen när det är dags för heta och hajpade sommarreleaser av dataspel. Rapidus har kollat vad som är på gång.

 • Skönsång mot cyberbrott 

  Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

 • Fastigheter för småföretagare i Lejonkulan

  Fastighetsbolaget Easy Depots vd och medgrundare Sofia Wäborg besöker Jan Dahlqvist i Rapidus podd Lejonkulan för att beskriva hur bolaget […]