lördag 20 april 2024

inloggad som

Afhoppet Vigilante-stifter satser på kryptering

Kryptering bliver et af sikkerhedseksperten Ulf Munkedals nye specialområder efter at han har forladt arbejdet i sikkerhedsfirmaet Vigilante for igen at være sin egen herre. Hans første projekt er et konsulentfirma inden for IT-sikkerhed.

Det har været kendt et stykke tid at Munkedal forlader Vigilante, men kun ganske lidt har været nævnt om hvad han skal lave i det nystartede firma Fortress Group ApS i København, en kuvøse inden for området IT-sikkerhed.

Inden for en måned starter han sit konsulentfirma som skal vokse til ti ansatte i løbet af året. Forretningsområdet er i højere grad tekniske end strategiske konsulenttjenester. Markedet er i starten Danmark og Sydsverige, på længere sigt hele Skandinavien.

Næste skridt er et produktselskab som startes op i løbet af efteråret og beskæftiger sig med grundlæggende IT-sikkerhedsproblemer. Lancering af det første produkt planlægges til første kvartal 2003, men resten er indtil videre hemmeligt eftersom der netop nu arbejdes med patentansøgninger.

Begge projekterne er baseret på Ulf Munkedals egne ideer fra hans tid hos Vigilante som udfører afprøvninger af virksomheders IT-sikkerhed. Eftersom testaktiviteterne er uafhængige er der ikke nogen mulighed for samtidig at løse problemerne.

— Mit forretningskoncept er baseret på de behov jeg har set hos kunderne de seneste fem år, siger han.

Kryptering bliver et af sikkerhedseksperten Ulf Munkedals nye specialområder efter at han har forladt arbejdet i sikkerhedsfirmaet Vigilante for igen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.