lördag 30 september 2023

inloggad som

Nye produkter mod inkontinens fra dansk-svensk virksomhed

I år 2001 lancerer det succesrige medicoteknikfirma Medscand Medical AB i Malmø to nye egne produkter på området urininkontinens hos kvinder. Det første produkt er en vaginalstav til optræning af muskulaturen i bækkenbunden. Med det andet produkt kan læger for eksempel afgøre, om kvinden kan træne sine problemer væk, eller om der kræves en operation.

Der er et stort marked for produkterne, mener adm. dir. Jan Johansson. I Europa og USA har cirka 35 millioner kvinder problemer med inkontinens.

Medscand Medical AB har hovedkontor i Malmø og et produktionsanlæg i Tomelilla i det sydøstlige Skåne. Virksomheden har i et par år samarbejdet med det amerikanske Johnson&Johnson. I alt arbejder der 50 personer i Medscand Medical. 15 af dem findes i USA, som er virksomhedens største marked.

Virksomheden voksede hurtigt mod slutningen af 90’erne, fra en omsætning på 15 millioner kroner i 1996 til 99 millioner kroner i 1999. Derfor udnævnte den danske avis Børsen i år Medscand til årets Gazellevirksomhed i Skåne. Overskuddet var 145 millioner kroner efter skat, altså større end omsætningen, hvilket skyldtes salget af rettighederne til et produkt til Johnson&Johnson. Det normale overskud ligger på 20 procent af omsætningen.

I år 2001 lancerer det succesrige medicoteknikfirma Medscand Medical AB i Malmø to nye egne produkter på området urininkontinens hos […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad