söndag 14 april 2024

inloggad som

Telia leder efter start-ups i Danmark

Telias risikokapitalselskab Telia Business Innovation (TBI) er endnu et eksempel på Stockholmbaserede investeringsselskaber, som retter blikket mod Øresundsregionen (inklusive Blekinge).

I den seneste tid har repræsentanter fra TBI besøgt regionen i jagten på investeringsobjekter.

— Der sker meget i Lund og Blekinge inden for det område, vi kigger på. Vi har for kort tid siden kigget på selskaber i Danmark, og vi har også haft kontakter i Skåne, siger TBI’s adm. dir. Ylva Hambraeus Björling uden at kunne gå ind på resultatet af disse møder.

Derimod er det ikke aktuelt at åbne et kontor i regionen. TBI’s investment managers i Stockholm forventes at dække hele Norden. Desuden er Telia som koncern til stede i hele Sverige og i Danmark, mener Ylva Hambraeus Björling, og afdelingerne har instrukser om at sende interesserede iværksættere videre til TBI.

Telia har skudt 300 millioner svenske kroner i TBI’s fond for investeringer i start-ups inden for mobilt internet, internetbaserede CRM-løsninger, bredbåndsløsninger og sikkerhedsløsninger. Hidtil har man investeret i 12 forskellige selskaber, hovedsageligt i Stockholmsområdet.

Første afgang fandt sted tidligere i år, da spydspidsvirksomheden Altitun blev solgt til det Nasdaq-noterede ADC Telecommunications Inc. for 200 millioner. TBI’s gevinst var 192 millioner.

Telias risikokapitalselskab Telia Business Innovation (TBI) er endnu et eksempel på Stockholmbaserede investeringsselskaber, som retter blikket mod Øresundsregionen (inklusive Blekinge). […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Exoskelett i nya Lejonkulan

    Ett samarbete med Nasa banade väg för Sofie Woge att utveckla ett så kallat exoskelett för personer med ryggmärgsskada. I veckans avsnitt av Rapidus podd Lejonkulan berättar hon om sitt bolag Tendo som nu behöver pengar för att skala upp.