lördag 30 september 2023

inloggad som

Bredbandsbolagets prospekt findes ikke på nettet

I forbindelse med Bredbandsbolagets notering Stockholmsbørsen og Nasdaq er det ikke muligt at finde selskabets prospekt på nettet.

Selv om virksomheden sælger løsninger til det moderne hjem under parolen ”alle medier i samme kabel”, synes Bredbandsbolagets repræsentanter hverken, at det er underligt eller pinligt, at interesserede aktiekøbere ikke kan downloade prospektet fra hjemmesiden.

— Absolut ikke. Børsnoteringen har intet at gøre med det faktum, at vi er et IT-selskab. Med børsnoteringen ønsker vi at nå ud til investorer og har givet Föreningssparbanken til opgave at håndtere udbudet. De får det godt betalt, og det er dem, der skal have prospektet på deres hjemmeside, siger Bredbandsbolagets vicefinanschef Mikael Männik til Rapidus.

Informationschef Ulrika Andersson har derimod en anden forklaring. Hun henviser til amerikanske regler, som forbyder at prospektet offentliggøres på en sådan måde, at det kan nås af amerikanske investorer, hvilket en offentliggørelse på internettet ville indebære.

Men stik imod hvad Mikael Männik siger, har heller ikke Föreningssparbanken lagt prospektet ud til downloading. Kunder i banken kan ganske vist logge ind på Internetkontoret og der få fat i prospektet. Men de, der ønsker at læse prospektet, før de bliver kunder i Föreningssparbanken, hvilket kræves for at man overhovedet skal blive tilgodeset ved emissionen, henvises til et af bankens kontorer.

Der er adgangen til trykte prospekter nærmest ikke eksisterende. I slutningen af forrige uge havde Föreningssparbankens kontor nær Sergels Torg i det centrale Stockholm f.eks. kun fået to eksemplarer af det trykte prospekt. Personalet henviste i stedet interesserede personer til internettet!

I forbindelse med Bredbandsbolagets notering Stockholmsbørsen og Nasdaq er det ikke muligt at finde selskabets prospekt på nettet. Selv om […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad