torsdag 28 september 2023

inloggad som

Børsaktuelle Consafe Infotech i Malmø redder Ericssons R380-model

Da Ericsson for nylig lancerede mobiltelefonen R380, stod det klart, at telegiganten har problemer med sin nye model. Man nåede ikke at færdigudvikle softwaren til premieren, blandt andet mangler der en sikkerhedsfunktion til WAP, og alle brugere bliver derfor nødt til at opgraderes deres telefoner senere på efteråret.

Før havde det betydet en omfattende procedure, hvor telefonen skal sendes ind til service, men med moderne teknik foretages opdateringen på et par minutter ude hos forhandlerne rundt om i verden.

Redningen kommer fra den børsaktuelle telekonsulent Consafe Infotech i Malmø, som tidligere i år udviklede Webflash i samarbejde med Ericsson. Webflash gør det muligt at slutte telefonen til en computer i butikken. Via internettet kommunikerer computeren med Ericssons servere, og den nye software indlæses automatisk i telefonen.

Systemet er ikke udviklet udelukkende for at løse problemerne med R380.

— Webflash understøtter alle de opgraderinger, som kan blive nødvendige i fremtiden. Det bliver smidigere både for brugeren og forhandleren. Vi tror, at softwaren bliver vigtigere i fremtiden, og når man kan hente opdateringer af softwaren, giver det telefonen en længere levetid, siger Peter Gimbe, informationschef hos Consafe Infotech.

Systemet kan også bruges til fejlsøgninger og installation af ny software, hvis det er her fejlen ligger.

Hvor meget Ericsson har betalt for udviklingen af Webflash, vil Peter Gimbe ikke oplyse, men projektet fortsætter med at generere indtægter i form af konsulenthonorarer, når Webflash skal tilpasses til nye telefonmodeller.

Da Ericsson for nylig lancerede mobiltelefonen R380, stod det klart, at telegiganten har problemer med sin nye model. Man nåede […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad