måndag 25 september 2023

inloggad som

Nature Biotechnology giver BioInvent i Lund et løft

Lundvirksomheden BioInvent har fået antaget en artikel om teknikken bag virksomhedens antistofbibliotek til augustudgaven af det ansete tidsskrift Nature Biotechnology. Tidsskriftet udkommer en af de nærmeste dage.

— Nature Biotech er trendsætter for vores branche, og der stilles strenge krav under udvælgelsen. For BioInvent betyder offentliggørelsen af artiklen en stor videnskabelig anerkendelse af vores teknik. Vi regner med, at det vil få betydelige kommercielle effekter, siger BioInvents adm. dir. Svein Mathisen til Rapidus.

Antistofbiblioteket er baseret på et samarbejde med Wallenberg-laboratoriet ved Lunds universitet. I biblioteket findes omkring to milliarder humane antistofgener, som kan matches med forskellige sygdomme. Teknikken har flere fordele sammenlignet med tidligere metoder, der involverer forsøgsdyr og er betydeligt mere tidkrævende. I stedet for at tage flere måneder, kan man nu på nogle uger finde den rette samling antistoffer.

Indtil videre foreligger der ingen færdige aftaler med kunder omkring antistofbiblioteket, men Svein Mathisen regner med at kunne fremvise resultater af igangværende drøftelser i løbet af efteråret. Artiklen i Nature Biotechnology vil formentlig fremskynde processen.

Lundvirksomheden BioInvent har fået antaget en artikel om teknikken bag virksomhedens antistofbibliotek til augustudgaven af det ansete tidsskrift Nature Biotechnology. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad