lördag 22 november 2025

inloggad som

ANNONS Innehåll från EKN

Skånska utmanarna på frukostbordet

|  
|  ,

En flingsugen men diabetessjuk pappa fick två kompisar att börja tillverka flingor hemma i köket. Nu skalar de upp tillverkningen och siktar på miljonomsättning.

Sebri Mohammed-Abdu (27) och Robin Stoytchev (27) är två vänner från Lund som 2023 startade Low-ki, en webbshop som säljer egentillverkade frukostflingor. Det speciella med deras flingor är att de bara innehåller lite socker, men istället mycket protein – och är dessutom helt glutenfria.

– Sebris pappa har typ 2-diabetes och kunde i princip inte äta några flingor alls, de flesta är ju helt bombade med socker. Det var där idén uppkom, berättar Robin Stoytchev.

De goda vännerna började experimentera med att tillverka egna flingor hemma i köket. Det tränade dem inte bara i hur man gör flingor, utan också i uthållighet.

Från vänster: Robin Stoytchev och Sebri Mohammed-Abdu

– Vi misslyckades vecka ut och vecka in i över ett år, men sedan fick vi till det, säger Robin Stoytchev.

Hem till Robins lägenhet införskaffades en livsmedelsugn, och Malmö stads miljöförvaltning bjöds in för att inspektera säkerhet och sanitet. Därefter kunde den första omgången flingor tillverkas, som snabbt sålde slut.

– Vi sålde 300 paket på tre veckor, det var mycket högre tryck än vi först kunnat tro.

Nu är det långt ifrån bara diabetiker som är målgrupp. Det höga proteininnehållet gör dem till ett attraktivt val för den träningsintresserade, men även föräldrar till barn som är glutenintoleranta har berättat vilken betydelse flingorna gör för deras vardag.

Kundkontakterna har under bolagets inledning varit många. Sebri och Robin körde runt och levererade de flesta flingpaketen personligen, då beställningarna främst kom från området runt Malmö och Lund.

– Nu ska vi få ordning på logistiken. Vi måste kunna leverera beställningarna inom en till tre vardagar och inte en månad, säger Robin Stoytchev.

Inom några veckor kommer även tillverkningen uppgraderas, när den flyttar ut från Robins lägenhet och in i ett riktigt industrikök. Genom nätverket Foodtech Innovation har Low-ki-grundarna fått kontakt med restaurangägaren och entreprenören Sadoo Iskandarani, som erbjudit plats i produktionsköket i Sofielund i Malmö, där hans libanesiska matprodukter tillverkas under etiketten Tamini.

Ökad produktion och förbättrad logistik är två huvudspår för Low-kis fortsättning. Då hoppas de också kunna öka sin omsättning markant.

– Om vi kan komma igång med försäljningen ordentligt nästa år så har vi som mål att omsätta en halv miljon kronor under det första halvåret, säger Robin Stoytchev.

När produktion och försäljning kommit igång på riktigt kan det bli aktuellt att ta in externt kapital i bolaget. Men tills vidare håller de fokus på att utveckla den egenbyggda e-handeln och dess produkter för att kunna växa sin egen takt.

– Vi är i en bransch som är volymdriven. Ska man upp i ordentlig omsättning inom livsmedelsbranschen så måste vi ut i butik så småningom, annars blir det svårt att komma upp i flera miljoners omsättning, som vi har som ambition. Men vi vill skala upp och bli varmare i kläderna först, säger Robin Stoytchev.

Julia Fryklund

En flingsugen men diabetessjuk pappa fick två kompisar att börja tillverka flingor hemma i köket. Nu skalar de upp tillverkningen och siktar på miljonomsättning.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad

Prenumerera på Rapidus för
533 kr per månad

Bli en del av vårt exklusiva nätverk och få koll på vad som händer i Skåne och Öresundsregionen. Var alltid uppdaterad när du talar med dina affärskontakter. Nytta, nöje, inspiration.




  • Exklusiva affärsnyheter
  • Inbjudan till våra nätverksträffar
  • Två användare ingår


  • Lund tog hem allt i årets 34-topp

    Det var fullpackat i salen när Rapidus 34:or hyllades och årets topp fem skulle utses. I år var det Lundabolag för hela slanten. Här är årets topp fem.

  • Åh vilket party

    Hundratalet unga entreprenörer och investerare kom till Rapidus 34-gala för att knyta nya kontakter och fira vinnarna av en topp fem-placering. Här är bilderna från kvällen.

  • 34:orna 2025 – hela listan

    Rapidus hyllar ungt entreprenörskap genom att årligen lista 34 av Skånes hetaste bolag – alla med entreprenörer som är max 34 år. Ikväll koras årets topp fem – här är hela listan.

  • Falkenklevs framtid är grön

    När Victor Falkenklev tog över familjens åkeri såg han en chans att göra skillnad och lät samvetet gå före vinstmarginalerna. Nu är bolaget på god väg att bli Europas grönaste åkeri.

  • Hon vill göra miljödata till en investering

    Flights for Biodiversity grundades kring ett verktyg för forskare i fält. Men mindre än två år senare är siktet inställt på något betydligt större.

  • Sincode-grundaren satsar på fintech

    Efter försäljningen av AI-bolaget Sincode tar Hugo Rosensköld Stengert nästa steg – in i fintech. Med sin nya plattform Trading Wizard AI vill han göra avancerad aktieanalys tillgänglig för fler.

  • Jagar tjuvfiske med hjälp av kronprinsessan

    Fyra matematiker vill stoppa tjuvfiske med AI. Nu väntar Kravi Analytics på att skriva kontrakt med den kenyanska regeringen – och har kunglig draghjälp i andra förhandlingar.

  • Han förvandlar Axis-kameror

    Fixed IT:s affärsidé bygger på Axis smarta nätverkskameror. Genom att nyttja de Axis-kameror som bolagets kunder redan har kan FixedIT få kamerorna att utföra långt fler uppgifter än bara övervakning.

  • De vill få oss att sluta slösa vatten

    Barndomskompisarna från Möllan gick skilda vägar. Efter en ekonomi-master och en pilotutbildning är de tillbaka med ett gemensamt företag som ska få oss att förstå hur mycket vatten vi slösar.

  • Sharetex gör din tröja till en schampoflaska

    Endast 1 procent av textilavfallet i EU återanvänds eller återvinns. Resten går upp i rök. Bara i Sverige förbränns 80 000 ton textilier per år. Det vill Malmöbolaget Sharetex ändra på.