måndag 20 maj 2024

inloggad som

Rapidus-34:a i konkurs

|  
|  

Recilio har utvecklat en digital plattform för arbetsplatser som vill förbättra den psykosociala arbetsmiljön. Nu är bolaget försatt i konkurs.

I årsredovisningen för 2023 syns ett minusresultat på drygt 1,3 miljoner kronor. Vad resultatet beror på är oklart. Rapidus har sökt Recilios vd Lisa Granath, samt medgrundarna Eugen Groh och Ida Wikholm för en kommentar.

Recilio grundades i slutet av 2020 av ovanstående, som alla har en bakgrund inom arbets- och organisationspsykologi. Så sent som i november förra året öppnade bolaget en investeringsrunda om 4,5 Mkr. Pengarna skulle användas till att uppgradera plattformen.

– Vi ser en ökad efterfrågan på våra tjänster. Sjukskrivningstalen på grund av psykisk ohälsa ökar, och företag i alla branscher behöver hjälp med att hantera arbetsmiljöutmaningar och ta hand om sin personal. Just nu arbetar vi aktivt med fem kunder och vi ser fram emot att välkomna fler, sade Ida Wikholm till Rapidus då.

Rapidus utsåg Recilio till en 34:a förra året – utmärkelsen till 34 entreprenörer som är max 34 år.

Martin Linderoth

Recilio har utvecklat en digital plattform för arbetsplatser som vill förbättra den psykosociala arbetsmiljön. Nu är bolaget försatt i konkurs.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.