fredag 24 maj 2024

inloggad som

Rapidus-34:a i konkurs

|  
|  

Recilio har utvecklat en digital plattform för arbetsplatser som vill förbättra den psykosociala arbetsmiljön. Nu är bolaget försatt i konkurs.

I årsredovisningen för 2023 syns ett minusresultat på drygt 1,3 miljoner kronor. Vad resultatet beror på är oklart. Rapidus har sökt Recilios vd Lisa Granath, samt medgrundarna Eugen Groh och Ida Wikholm för en kommentar.

Recilio grundades i slutet av 2020 av ovanstående, som alla har en bakgrund inom arbets- och organisationspsykologi. Så sent som i november förra året öppnade bolaget en investeringsrunda om 4,5 Mkr. Pengarna skulle användas till att uppgradera plattformen.

– Vi ser en ökad efterfrågan på våra tjänster. Sjukskrivningstalen på grund av psykisk ohälsa ökar, och företag i alla branscher behöver hjälp med att hantera arbetsmiljöutmaningar och ta hand om sin personal. Just nu arbetar vi aktivt med fem kunder och vi ser fram emot att välkomna fler, sade Ida Wikholm till Rapidus då.

Rapidus utsåg Recilio till en 34:a förra året – utmärkelsen till 34 entreprenörer som är max 34 år.

Martin Linderoth

Recilio har utvecklat en digital plattform för arbetsplatser som vill förbättra den psykosociala arbetsmiljön. Nu är bolaget försatt i konkurs.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • De tar bank-ID ut i världen

    Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

  • Sportbetting blev träpaneler

    Att ett tvillingpar som ägnat sig åt sportbetting skulle satsa på akustiska träpaneler var en högoddsare. Men det blev en succé och bolaget Wood on Wall i Helsingborg hoppas nå 100 Mkr i försäljning inom bara några år.

  • Freedrum ur takt igen

    Malmöbolaget Freedrum Studios har fått en ansökan om företagsrekonstruktion godkänd i tingsrätten. Det är inte första gången bolaget är i ekonomisk knipa.