måndag 22 juli 2024

inloggad som

Rapidus-34:a i konkurs

|  
|  

Recilio har utvecklat en digital plattform för arbetsplatser som vill förbättra den psykosociala arbetsmiljön. Nu är bolaget försatt i konkurs.

I årsredovisningen för 2023 syns ett minusresultat på drygt 1,3 miljoner kronor. Vad resultatet beror på är oklart. Rapidus har sökt Recilios vd Lisa Granath, samt medgrundarna Eugen Groh och Ida Wikholm för en kommentar.

Recilio grundades i slutet av 2020 av ovanstående, som alla har en bakgrund inom arbets- och organisationspsykologi. Så sent som i november förra året öppnade bolaget en investeringsrunda om 4,5 Mkr. Pengarna skulle användas till att uppgradera plattformen.

– Vi ser en ökad efterfrågan på våra tjänster. Sjukskrivningstalen på grund av psykisk ohälsa ökar, och företag i alla branscher behöver hjälp med att hantera arbetsmiljöutmaningar och ta hand om sin personal. Just nu arbetar vi aktivt med fem kunder och vi ser fram emot att välkomna fler, sade Ida Wikholm till Rapidus då.

Rapidus utsåg Recilio till en 34:a förra året – utmärkelsen till 34 entreprenörer som är max 34 år.

Martin Linderoth

Recilio har utvecklat en digital plattform för arbetsplatser som vill förbättra den psykosociala arbetsmiljön. Nu är bolaget försatt i konkurs.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Podd: Så gick det efter Darknästet

    Från draknäste till lejonkula. Tre startups berättar om hur det gick efter att de medverkat i SVT:s program Draknästet. I vår podd Lejonkulan ställer prgramledare Jan Dahlqvist de avgörande frågorna till entreprenörerna. Lyssna här.

  • Så ska han dubbla försäljningen

    – Jag har suttit i styrelsen i fem år, det vore konstigt om jag ville ändra allt nu när jag är vd. Det säger Thule Groups koncernchef sedan snart ett år, Mattias Ankarberg. Men hur ska han klara ett extremt ambitiöst tillväxtmål? I en intervju med Rapidus berättar han om Thules väg framåt.

  • Rapportflod vecka 29

    Fler än 20 skånska börsbolag rapporterade sina andra kvartal i förra veckan. Somliga bolag sätter rekord trots att tiderna anses tuffa. Ett av dem är Lindab med vd Ola Ringdahl.

  • Enzymatica byter affärsmodell

    Enzymatica i Lund, som tillverkar förkylningssprayen Coldzyme, tittar på en ny affärsmodell. Den bedöms höja lönsamheten men det kommer att ta längre tid än vad bolaget tidigare sagt. Så här går tankegångarna hos ordförande Bengt Baron.