lördag 2 december 2023

inloggad som

Wellbefy hittar konkurrensfördel

E-hälsobolaget Wellbefy siktar på att bli anslutna till Försäkringskassan med sin plattform som ska utmana dagens företagshälsa.

Wellbefy är grundat av Rebecca Arfwedson (30) och Sandra Jönsson (32) och Andre Lind, har varit verksamt sedan 2017.

Förra hösten tog bolaget in 6,5 miljoner kronor från Almi kombinerat med en rad etablerade namn i det skånska näringslivet. In i bolaget kom då bland andra Prisjakts grundare Jonas Bonde, Competensums grundare Ann-Sofi Aru, 1337-grundaren Martin Mazur och investeringsbolaget I Love Lund.

– Sedan dess har vi anställt två medarbetare och gjort en omfattande uppdatering av vårt koncept digital företagshälsa, säger Rebecca Arfwedson.

Wellbefy har byggt en e-hälsoplattform som omfattar både arbetsmiljö och personlig hälsa, och tjänsten riktar sig såväl till chefer som HR-avdelningar och enskilda medarbetare.
Tanken är att samla all hälsorelaterad data samt tjänster på ett ställe.

Helsingborgsbolaget, anknutet till inkubatorn Hetch, har i dagsläget ett 40-tal företag som kunder. I vad som kan karaktäriseras som lite av en nystart för bolaget siktar man nu på att växa.

Rebecca Arfwedson förklarar att det långt ifrån är alla digitala aktörer inom företagshälsa som är anslutna till Försäkringskassan, och att det därför är en potentiell konkurrensfördel.

– Vi är i slutfasen av att bli godkända, vilket skulle innebära att kunderna kan få ersättning därifrån för rehab-ärenden och förebyggande insatser som görs via oss.

Årets 34:or presenteras och samlas vid Rapidus och PwC:s event den 14 november. Då utser vi de fem 34:or som vi anser bör uppmärksammas lite extra.

Ola Nilsson

E-hälsobolaget Wellbefy siktar på att bli anslutna till Försäkringskassan med sin plattform som ska utmana dagens företagshälsa.


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad