torsdag 28 september 2023

inloggad som

Ny spelstudio på kapitaljakt

|  
|  

Spelutvecklaren Robin Hjelte startar studion Bloom & Gloom Games tillsammans med sina tidigare kollegor från bland annat Massive. Nu arbetar de med sitt första spelkoncept och letar efter investerare för att snabba på processen. Inom ett år hoppas de ha blivit tolv medarbetare i bolaget.

Robin Hjelte drev bolaget Forgotten Key i Karlshamn under åtta år. 2019 flyttade han till Malmö och har bland annat jobbat för Massive Entertainment. För några år sedan köpte han, tillsammans med en annan grundare till Forgotten Key, loss rättigheterna till Karlshamnsbolagets spel. De har fortsatt sälja och licenspengarna som har kommit in fungerar nu som ett startkapital för den nya satsningen.

– Vi är fem personer som drar igång den nya studion. Jag själv, Christoffer Wardh, Magnus Jonsson, Cajsa Larsson och en till som kommer inom kort, säger Robin Hjelte till Rapidus.

Magnus Jonsson har länge jobbat på spelbolaget Massive Entertainment, Christoffer Wardh var tidigare på Forgotten Key och blev sedan lärare på The Game Assembly i Malmö. Även Cajsa Larsson var med på Forgotten Key och har därefter arbetat på både Massive Entertainment och Sharkmob i Malmö.

– Vi har tagit fram ett koncept inom vårt fokusområde, äventyrsspel i öppna världar. Nu vill vi ha full fart och letar efter investeringar, antingen till projektet eller bolaget, säger Robin Hjelte.

Även om världsläget delvis avspeglar sig när det kommer till investeringsviljan är läget, enligt Robin Hjelte, fortsatt förhållandevis gott för spelbranschen.

– Det är en väldigt spännande tid i marknaden med de nya prenumerationstjänsterna som kommit. Det pågår ett krig mellan dem och det finns ett behov av bra spel, men det är samtidigt en hård konkurrens, säger han.

Mette Carlbom

Spelutvecklaren Robin Hjelte startar studion Bloom & Gloom Games tillsammans med sina tidigare kollegor från bland annat Massive. Nu arbetar de […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad