fredag 10 maj 2024

inloggad som

Tinnitus-AI får utvecklingshjälp av storkoncern

|  ,
|  

Malmöbolaget Duearity, som utvecklat hjälpmedel för människor som lider av tinnitus, har tecknat en avsiktsförklaring med det tyska miljardkoncernen Prettl. Tanken är att företagen ska samarbeta kring Duearitys kommande AI-baserade produkt Tinearity AI, men det kan bli mer långtgående än så.

– Vi ska diskutera framöver hur avtalet ska arrangeras. Deras huvudägare har själv tinnitus och fick nys om oss den vägen. Jag och ordföranden Peter Arndt hade ett antal möten med honom och bolaget och tycke uppstod, så nu har vi en avsiktsförklaring. Under resten av året ska vi bestämma hur arbetet ska fördelas från utveckling till marknadsföring och försäljning, säger Duearitys vd Fredrik Westman till Rapidus.

Bolagets första produkt, Duearity, behandlar tinnitus genom att skicka vitt brus in i skallbasen, som fungerar som en högtalare. Enheten sätts fast bakom öronen med engångsplåster och är designad för att man ska kunna sova med den på och slippa öronsnäckor. Den AI-baserade vidareutvecklingen har passerat proof of concept-stadiet och ska låta patienten ta kontroll över sin tinnitus.

– I dag har vi ett skelett till AI-produkten med en idé till lösning, nu ska vi definiera vilken roll respektive bolag ska få framöver, säger Fredrik Westman.

Duearity genomförde också precis en nyemission där bolaget tog in 20 miljoner kronor, målet var dock 25 miljoner. Pengarna ska användas till bland annat vidareutveckling av AI-produkten och att öka marknadsföring, logistik och en USA-satsning för den första produkten.

– I och med kontakten med Prettl så ändras förutsättningarna, om vi ingår det avtalet så minskar kostnaderna för att utveckla Tinearity AI, säger Fredrik Westman.

Niclas Lindstrand

Malmöbolaget Duearity, som utvecklat hjälpmedel för människor som lider av tinnitus, har tecknat en avsiktsförklaring med det tyska miljardkoncernen Prettl. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Explosiv marknad i Lejonkulan

    Cirka 30 procent av Ukrainas yta sägs vara kontaminerad med landminor och odetonerad ammunition, som i dagens takt skulle ta hundratals år att röja. Malmöbolaget EO Dynamics utvecklar AR-teknik för att öka tempot på den internationella minröjningen