måndag 25 september 2023

inloggad som

Duearity ansöker om CE-märkning…

|  
|  

Malmöbolaget Duearity, som utvecklar hjälpmedel för människor som lider av tinnitus, har ansökt om CE-märkning av sin första produkt. I förra veckan skickades ansökan in och efter sommaren räknar vd Fredrik Westman med att produkten, Tinearity, ska vara certifierad och färdig att levereras.

– Det var några hundra dokument i den tekniska filen som vi skickade in, så nu är utvecklingsarbetet slutfört. Vi har lagt till tid för lite strul, det är massor av dokument som ska granskas och vi kan få frågor att besvara så vi räknar med att det kan ta upp till fyra–fem månader, säger Fredrik Westman till Rapidus.

Under tiden förbereder bolaget lanseringen av Tinearity. En produktionslösning finns på plats och de första produkterna ska vara färdiga under sommaren. E-handelslösningar för privatpersoner är också igång och de första förbokningarna är redan i hamn.

– Det har gått ungefär som förväntat med förbokningarna. Men nu är allt på plats, från produktion till logistikpartner, säger Fredrik Westman.

Duearity noterades på First North i maj i fjol och fick två nya styrelseledamöter vid senaste årsstämman i måndags. Mincs vd Daniel Persson valdes in i styrelsen tillsammans med Anna Anderström. Hon har, liksom ordföranden Rom Mendel, en bakgrund på Cochlear, ett globalt storföretag inom hörselimplantat.

Niclas Lindstrand

Malmöbolaget Duearity, som utvecklar hjälpmedel för människor som lider av tinnitus, har ansökt om CE-märkning av sin första produkt. I […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad