tisdag 16 juli 2024

inloggad som

Ekonomihögskolan värvar chef från EY

|  
|  

Stefan Dahlin är ny chef för extern samverkan vid Ekonomihögskolan i Lund efter mer än tio år hos redovisningsjätten EY. 

– Jag ska egentligen göra samma sak på Ekonomihögskolan som jag gjorde för EY, bygga relationer och samverka med utomstående parter. Min styrka är relationerna jag har i skånska näringslivet och erfarenheterna jag har av att skapa relationer, säger han till Rapidus. 

Ekonomihögskolan vid Lunds universitet har redan flera upparbetade kontakter och samarbeten med näringslivet. Men Stefan Dahlin, som är färgad av konsultbranschen, tror att Ekonomihögskolan kan spela en betydligt större roll i regionen. 

– Det finns mycket att vinna i en utökad samverkan, både för skolan och näringslivet. Företagen kan få kontakt med studenter, deras framtida arbetskraft. Men vi vill också att fler företag ska vända sig till oss när de står inför interna utvecklingsmässiga utmaningar. Ekonomihögskolans forskare ser stor vinning i att forska i aktuella områden och kan samtidigt erbjuda företagen mycket värdefull kunskap, säger Stefan Dahlin. 

Emiliano Strauss

Stefan Dahlin är ny chef för extern samverkan vid Ekonomihögskolan i Lund efter mer än tio år hos redovisningsjätten EY.  […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.