måndag 26 februari 2024

inloggad som

Köpenhamnskonsulter siktar på stark Öresundsexpansion

Implement Consulting Group räknar med att rekrytera 250 nya medarbetare under 2019-2020. Det är en tillökning med cirka 30 procent utifrån koncernens nuvarande personalstyrka på 850 medarbetare i Sverige, Danmark, Norge, Tyskland och Schweiz.

– Under förra räkenskapsåret ökade vi från 600 till 750 medarbetare och under innevarande räkenskapsår som slutar den 30 juni räknar vi med att vara uppe i 900 medarbetare, säger Kenneth Pedersen, marknadschef på Implement Consulting Group.

Det finns än så länge inga planer på att öppna nya kontor utan tillökningen kommer i första hand att ske i Öresundsregionen.

– Vi har en tillväxtpotential på samtliga orter där vi är etablerade, men personaltillväxten kommer förmodligen främst att ske vid de kontor som finns i närheten av vårt huvudkontor i Köpenhamn, säger Kenneth Pedersen.

I företagets arbete med strategisk organisationsutveckling hämtas mycket inspiration från den amerikanska författaren och managementexperten Gary Hamel, som myntat begreppet ”humanocracy”.

– För att klara framtiden räcker det inte att bara fokusera på effektiviseringar. Då kan vi lika gärna ersätta alla människor med artificiell intelligens. Det gäller snarare att upptäcka hur vi kan dra nytta av den kraft som medarbetarna kan bidra med på ett effektivare sätt, säger Erik Kayser, partner och konsult vid Implement Consulting Group i Malmö.

Jessika Nord

Implement Consulting Group räknar med att rekrytera 250 nya medarbetare under 2019-2020. Det är en tillökning med cirka 30 procent […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.