fredag 17 maj 2024

inloggad som

Tre snabba till Jeremie Poirier på Malmö Startups…

|  
|  

…vars systerorganisation lanserar Fellowship för studenter idag, där uppemot tio studenter kommer väljas.

Vad är Lund Startups, som ligger bakom Fellowship, och hur länge har ni funnits?

– Vi lanserade Lund Startups i augusti, vi har också Malmö- och Helsingborg Startups. Idén är att föra samman startupsfären i Lund och få ekosystemet att växa. Där ingår allt från studenter som funderar på att bilda bolag till investerare. Vi gör detta genom bland annat regionala event med fokus på att öka kontaktytorna.

Vad är Fellowship?

– Lund Startups Fellowship är ett sju månader långt program för studenter i Lund, primärt bachelor-studenter. Målet är att koppla ihop studenterna med entreprenörer för att ge dem ett solitt nätverk i stuartupsfären, samt att ge dem praktisk erfarenhet genom att de får vara med och anordna Startup Live! i Lund som hittills endast hållits i Malmö. Det hela slutar med en resa till Silicon Valley.

Vad vill ni uppnå med Fellowship?

– Startup-ekosystemet i Helsingfors är studentlett. Exempelvis så leds eventet Slush, som även anordnar Hack tour, mestadels av studenter. Vi vill skapa något liknande här; ge tillgång till rätt personer, ge erfarenhet och skapa inspiration.

Emily Binks

…vars systerorganisation lanserar Fellowship för studenter idag, där uppemot tio studenter kommer väljas. Vad är Lund Startups, som ligger bakom […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]