onsdag 1 maj 2024

inloggad som

Nya värvningar på Swedbank och Lisberg

Den skånske bankmannen Lennart Haglund har utsetts till ordförande för Swedbanks valberedning, där han får det yttersta ansvaret för att ta fram förslag på styrelse till Swedbanks årsstämma i vår. Lennart Haglund är sedan tidigare även ordförande i både Sparbanksgruppen, som representerar samtliga 59 sparbanker i Sverige, samt Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta. Bland andra namn i Swedbanks valberedning märks Jens Henriksson, vd för Folksam och tidigare chef för Stockholmsbörsen.

Per Åström är ny vd på rekryteringsbolaget Lisberg i Malmö. Han har ett förflutet på Proffice och Schneider Electric men har arbetat på Lisberg det senaste året som konsult och delägare. Per Åström ersätter Anita Otterheim Hjalmarsson, som blir kvar i bolaget och ägarkretsen. Lisberg arbetar med rekrytering av främst vd:ar och styrelsemedlemmar inom en rad olika branscher och omsätter runt 25 miljoner kronor. Bolaget har närmare 15 anställda i Malmö, Stockholm och Göteborg.

Den skånske bankmannen Lennart Haglund har utsetts till ordförande för Swedbanks valberedning, där han får det yttersta ansvaret för att […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad