onsdag 6 december 2023

inloggad som

Alnarp tar in kapital och nyanställer

Miljöteknikföretaget Alnarp Cleanwater Technology ökade sin omsättning med 70 procent, från 9,5 till över 16 miljoner kronor förra året. Nu tar de även in fyra miljoner kronor genom en nyemission, bland annat för att kunna anställa fler personer.

– Vi gör det här för att vi ser att vi har momentum i bolaget och för att vi vill vidhålla den expansionskurva som vi har. Exakt vart det kommer leda vill jag inte kommentera men vi har en tydlig ambition, säger Alnarp Cleanwaters vd Yngve Svensson till Rapidus.

Alnarp Cleanwater har utvecklat ett bioreningsverk baserat på forskning från SLU, där slammet i avloppsvattnet bryts ner med hjälp av mikroorganismer och speciella växter. Processen liknar hur nedbrytning sker i naturen och kräver ingen tillsättning av kemikalier. Huvudkontoret finns i Alnarp, med en filial i Stockholm och sedan tidigare i vår även utanför Linköping. Försäljning av bioreningsverken sker dessutom genom ett 20-tal återförsäljare runt om i södra och mellersta Sverige.

Med pengarna från emissionen vill företaget förstärka framförallt sin säljavdelning, men ser också ett behov av att satsa mer på logistik för att hantera den ökande försäljningen.

Inga nya ägare tillkom genom emissionen, som fulltecknades av en majoritet av företagets 19 ägare. Enligt Yngve Svensson är ägarbilden efter emissionen ungefär densamma som innan.

Sedan Axel Johnson Gruppen genom kapitalförvaltningskoncernen Altocumulus gick in som 20-procentig delägare i början av 2014 har omsättningen i Alnarp Cleanwater gått stadigt uppåt.

Företaget har i dag runt tio anställda och slutade 2015 med ett resultat på minus 3,7 miljoner kronor.

Hanna Sigeman

Miljöteknikföretaget Alnarp Cleanwater Technology ökade sin omsättning med 70 procent, från 9,5 till över 16 miljoner kronor förra året. Nu […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad