fredag 3 maj 2024

inloggad som

Rivstart för Uppstart Landskrona

Sedan starten i våras har Uppstart Landskrona, modellerat efter föregångaren i Malmö, dragit in tio miljoner kronor i riskkapital från privata, lokala företag.

Det är Michael Herbing, affärsbekant till Uppstart Malmös grundare Dan Olofsson och Luciano Astudillo, som tagit konceptet till Landskrona. Sedan starten i våras har säger sig stiftelsen ha skapat tio nya jobb samt ett nytt företag.

michael_herbingv2— Det har varit en smakstart, och vi har ett tiotal investerare som ställer sin tid, sitt nätverk och kapital till förfogande. säger Michael Herbing, vd för Uppstart Landskrona.

Efter att Uppstart Landskrona nu är igång och rullar väntar en expansion i Helsingborg, Göteborg och Stockholm.

— Med största sannolikhet startar vi Uppstart Helsingborg under första kvartalet nästa år, och i Göteborg och Stockholm lite senare, säger Herbing.

Varför ägnar du dig åt detta?

— I grunden är det ett stort samhällsintresse. Effekten av staten och kommunernas insatser fungerar inte fullt ut. Det måste finnas en samklang mellan samhälle och näringsliv. Eftersom jag själv har erfarenhet från näringslivet och finanssektorn finns det goda möjligheter att utnyttja det för att hjälpa andra entreprenörer, säger Herbing.

Investerarna som stöttar Uppstart Landskrona är bland andra Jonas Hansson, vd för Oresund Heavy Industries, samt Göran Andersson, vd för Thanda, som bland annat driver Hotell Öresund i Landskrona.

Några av företagen som hittills fått stöd av Uppstart Landskrona är Tech4Event, Bodbörsen och Mjukvaruingenjörerna.

Jennie Lorentsson

Sedan starten i våras har Uppstart Landskrona, modellerat efter föregångaren i Malmö, dragit in tio miljoner kronor i riskkapital från […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.