tisdag 30 april 2024

inloggad som

EXTRA: TAT-duo investerar i konferensapp

Malmöföretaget Qnekt som startade i våras har fått sin första investering. Pengarna, en miljon kronor, gör att bolaget nu bland annat kan anställa sju personer för vidareutveckling och försäljning av sin smartphoneapp för konferensarrangörer.

Finnur Sverrisson port2— Vi letade egentligen inte efter någon investering, vi hade kunnat växa organiskt. Men när Hampus Jakobsson och Johan Lenander kom till oss och frågade om de fick vara med och investera så sa vi ja, säger vd Finnur Sverrisson.

Tack vare investerarna kan bolaget växa, men enligt Finnur Sverrisson är investerarnas nätverk också en viktig anledning till att bolaget tog in pengarna. Hampus Jakobsson var medgrundare i TAT där Johan Lenander var ordförande vid tiden för RIM:s uppköp.

— Att ha investerare som förstår startupföretag och har kontakter över hela världen är fantastiskt. Vi vill ju lära oss av dem hur de har gjort sina tidigare startupresor. Värderingen av bolaget blir genom investeringen mycket god. Pengarna i sig kommer att räcka till nästa vår, och vid den tiden räknar vi med att ha positivt kassaflöde, säger han.

Qnekt vill framförallt sälja sin app till konferensarrangörer genom återförsäljare i form av konferensställen som exempelvis Slagthuset. I dagsläget har Qnekt 17 återförsäljare i elva länder. Särskilt fokus lägger bolaget på Tyskland, som är ett av världens största konferensarrangörsländer. 

Med investeringen ska bolaget både anställa personal, skapa fler appfunktioner och utveckla appen till att fungera på ytterligare plattformar än enbart Android och iOS.

Först ut att använda appen var Venture Cup i samband med sommarens Sverigefinal. Närmast i helgen väntar Sweden Social Web Camp på Tjärö och nästa vecka Media Evolutions The Conference på Slagthuset.

I samband med The Conference kommer appen även att kopplas ihop med RFID-taggar, som gör det möjligt att i efterhand ge statistik för vilka konferensdeltagare som träffades och hur länge de interagerade med varandra.

Initiativtagare till Qnekt är Finnur Sverrisson och Axel Lundbäck. Övriga grundare av bolaget är Jon Andersson, Gabriel Paulison, Peder Jonsson, Andrée Afonso, Markus Klavzar och Jimmy Lundström.

Anders Frick

Malmöföretaget Qnekt som startade i våras har fått sin första investering. Pengarna, en miljon kronor, gör att bolaget nu bland […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.