onsdag 29 maj 2024

inloggad som

Tigran lämnar Aktietorget

Medicinteknikbolaget Tigran Technologies på Medeon i Malmö går mot strömmen och väljer att avnotera sig från Aktietorget. Dålig handel i aktien och administrativa besparingar uppges som motiv till beslutet.

Shejk Al-Amoudis har på kort tid blivit majoritetsägare i Tigran Technologies och tillsammans med Sven Erik Nilssons investeringsbolag Cambo och vd Arve Nilsson står han för 74 procent av aktierna i bolaget.

Ägarkoncentrationen har lagt ett lock på handeln i aktien och vid årsstämman som hölls förra veckan togs beslutet att bolaget ska lämna Aktietorget den 25 augusti.

Tigran Technologies säljer en titanborste för rengöring av tandimplantat. Men huvudprodukten är porösa titankorn som ska användas till att bygga upp nya käkben kring tandimplantat. Där genomför bolaget ett antal kliniska studier som ska verifiera funktionaliteten.

I senaste kvartalsrapporten visade Tigran Technologies en omsättning på 200.000 kronor med en förlust på 3 miljoner. Efter beskedet att bolaget planerar att avnoteras har handeln flyttats till Aktietorgets observationslista. 

Joel Lyth

Medicinteknikbolaget Tigran Technologies på Medeon i Malmö går mot strömmen och väljer att avnotera sig från Aktietorget. Dålig handel i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad