onsdag 24 april 2024

inloggad som

Scalae i ramavtal med Sandvik

Skånska teknikkonsulten Scalae har tecknat ett treårigt ramavtal med verkstadsbolaget Sandvik. Affären gäller utveckling och årlig produktion av ett 100-tal lyftanordningar som används vid service och underhåll av stenkrossar.

Scalaes marknadschef Peter Arndt vill inte precisera hur mycket kontraktet är värt, men säger att det initialt kommer sysselsätta två personer bara på utvecklingssidan.

Scalae har i dag 43 anställda vid huvudkontoret mellan Dalby och Lund samt vid ett nytt säljkontor i Kalmar. Tidigare var bolaget även etablerat i Ängelholm och Köpenhamn, men de utposterna är nu stängda.

— Det var inte kostnadseffektivt att ha ett utvecklingskontor i Ängelholm, det är för nära Dalby. Och på den danska marknaden hade vi tidigare ganska många kunder inom medicinteknik men där har kundbasen minskat och de återstående kan vi serva från Dalby, säger Peter Arndt.

Han äger bolaget tillsammans med vd:n Pär Gramming sedan medgrundaren Anders Cederberg köptes ut för drygt ett år sedan. Efter en tidigare snabb tillväxt har Scalaes omsättning de senaste åren legat runt 40 miljoner kronor, enligt Peter Arndt en medveten strategi för att stabilisera och kvalitetssäkra verksamheten. Han räknar med en liknande omsättning och en vinstmarginal på 7-8 procent innevarande räkenskapsår, som varar till siste juni.

Utöver Sandvik finns bland andra Alfa Laval, Höganäs och Gambro i kundlistan.

Erik Olausson

Skånska teknikkonsulten Scalae har tecknat ett treårigt ramavtal med verkstadsbolaget Sandvik. Affären gäller utveckling och årlig produktion av ett 100-tal […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad