tisdag 14 maj 2024

inloggad som

LMK Ventures investerar i Snabboteket

Förpackningsbolaget Snabboteket i Malmö tar in två miljoner kronor i riskkapital från bland andra LMK Ventures. Kapitalet ska gå till vårens produktlansering och marknadsföring av småförpackning för egenvårdsprodukter och receptfria läkemedel.

Snabbotekets affärsidé är att ta fram mindre förpackningar för vårdprodukter som ska säljas på exempelvis tåg och färjor.

— Egenvårdsprodukter som skavsårsplåster och tamponger kommer vi att lansera under mitten av januari. På de receptfria läkemedlen finns det större krav på säkerhet och där ska vi nå marknaden i slutet av första kvartalet, säger Snabbotekets vd Johan Bergenholtz.

Bland övriga investerare syns affärsänglarna Carl-Mikael Bergendahl och Anders Haskel. Den senare tar även plats i styrelsen.

I dag har verksamheten ett par anställda och sysselsätter lika många konsulter. Flertalet har en bakgrund på AstraZeneca. Senast rekryterades Stefan Lindskog som försäljnings- och marknadschef. 2011 tog bolaget hem Venture Cup Syds affärsplanstävling.

Joel Lyth

Förpackningsbolaget Snabboteket i Malmö tar in två miljoner kronor i riskkapital från bland andra LMK Ventures. Kapitalet ska gå till […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Inarea ökar arean

    Golvläggningskoncernen Inarea, helägd av investerargruppen Small Cap Partners i Malmö, gör ett storförvärv i Finland. Affären innebär näst intill en fördubbling av omsättningen till 3 miljarder kronor.

  • Omstridd ägare lämnar Neola

    Neola Medical i Lund, med vd Hanna Sjöström, meddelar att Masoud Khayyamis kritiserade investeringsbolag Cardeon köpts ut ur bolaget av en grupp delägare.

  • Precis vad Precise behövde

    Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.