fredag 19 april 2024

inloggad som

Spintop investerar i digitalt tårtbud

Hittills har Spintop Ventures bland annat investerat i finsk databasteknik och 3D-visualisering från Luleå. När det Malmöbaserade riskkapitalbolaget gör sin första skånska investering är det istället näthandlade tårtor som är i fokus.

Malmöföretaget Pastry Sweden beräknas i år omsätta fem miljoner kronor på att sälja tårtor via nätet som sedan levereras från ett nätverk av lokala bagerier runt om i Sverige.

— Du kan sitta vid din dator i Malmö och beställa en tårta som körs ut till din moster i Karlskoga, säger Erik Wenngren, partner på Spintop Ventures.

Principen liknar den för blommogram och grundarna Magnus Noord och Magnus Äng har båda en bakgrund från EuroFlorist. De blev rekommenderade av Peter Jungbeck, EuroFloristens grundare och en av ett trettiotal entreprenörer och affärsänglar som stoppat in pengar i Spintop Ventures.

Med affären tar Erik Wenngren plats i styrelsen för Pastry Sweden. Han vill inte precisera hur stor investeringen är, men säger att det rör sig om ett miljonbelopp som ger Spintop en ägarandel på cirka 9 procent.

Pastry Sweden har i dag en handfull anställda och omsatte 3 miljoner kronor 2011, med en förlust på 470.000 kronor. Företaget blir Spintops femte portföljbolag och det första i Skåne. Senast var bolaget med som en av fyra investerare då finska SkySQL, som utvecklar mjukvara för databaser, i våras tog in fyra miljoner dollar.

Erik Olausson

Hittills har Spintop Ventures bland annat investerat i finsk databasteknik och 3D-visualisering från Luleå. När det Malmöbaserade riskkapitalbolaget gör sin […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.