söndag 28 april 2024

inloggad som

Regionala telekombolag packar väskan till Barcelona

Mincbolaget Admedius lanserar senare i år sin tjänst för att koppla ihop mobiltelefoner och surfplattor med tv-apparater. Bolaget är ett av ett 30-tal Skånebolag som nästa vecka åker till Mobile World Congress i Barcelona.

Admedius startades 2010 av Richard Lindberg och Marc Klefter, grundare av Ideonbolaget Conveneer som senare såldes till brittiska mBlox. Med hjälp av mobilen eller surfplattan ska användare kunna titta på filmer och tv-serier från nätet på sin tv utan att behöva koppla om eller dra sladdar mellan olika enheter. Pengarna ska bolaget tjäna i form av provision från filmdistributörerna.

— Med vår tjänst kan en webbsida eller mobilapp interagera med användarens underhållningsenheter i hemmet, oavsett om det handlar om en Smart TV, Playstation eller box från Telia. Vi ser till att allting flyter mellan alla inblandade aktörer i form av operatörer, filmtjänster och så vidare, säger VD Marc Klefter.

Ett av målen med resan är att dra in fem miljoner kronor i riskkapital. Utöver grundarnas egna pengar har bolaget hittills finansierats med 250.000 kronor från Innovationsbron.

— I Barcelona ska vi träffa operatörer som har en bred bas av IPTV-användare. Vi kommer även träffa aktörer som levererar IPTV-lösningar till operatörerna, till exempel Huawei och Ericsson, säger Marc Klefter.

Från Skåne i övrigt kommer Lundabolag som Precise Biometrics och Doro att ställa ut, och från Malmö står bland annat Beepsend och Seavus på utställningsgolvet på världens största mobilmässa.

Klicka här för att se hela listan över skånska företag som deltar i Barcelona.

Anders Frick

Mincbolaget Admedius lanserar senare i år sin tjänst för att koppla ihop mobiltelefoner och surfplattor med tv-apparater. Bolaget är ett […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.