fredag 17 maj 2024

inloggad som

Innovationsbron säljer delar av Teknopol

Innovationsbron säljer delar av sitt innehav i Lundabaserade affärsutvecklingsbolaget Teknopol till Region Skåne. Affären är ett led i Innovationsbrons försök att skala ner sina regionala engagemang.

Totalt köper Region Skåne 22 procent av bolaget från Innovationsbron, som därmed går från att äga 71 procent till 49 procent. Enligt Jonas Gallon, som ansvarar för Innovationsbrons verksamhet i södra Sverige, är affären främst symbolisk. Köpet sker till det nominella värdet av aktiekapitalet, 22.000 kronor.

— Innovationsbron är inte längre någon regional aktör. Vi kommer fortsätta jobba med Teknopol, men i projekt som är på nationell nivå, säger han.

Teknopols verksamhet har de senaste åren växt till att omsätta 22,6 miljoner kronor. Merparten av intäkterna kommer i form av projektmedel där EU, Region Skåne, Vinnova och Innovationsbron finns bland finansiärerna. För den affärsrådgivning som sker utanför projekten skjuter ägarna till extrapengar. Teknopol har bland annat haft en öppen mottagning för tidigare AstraZeneca-anställda. 

Bolaget har i dag 14 anställda samt sju affärsrådgivare på konsultbasis. Utöver Innovationsbron och Region Skåne finns Almi Skåne med som tioprocentig ägare.

Erik Olausson

Innovationsbron säljer delar av sitt innehav i Lundabaserade affärsutvecklingsbolaget Teknopol till Region Skåne. Affären är ett led i Innovationsbrons försök […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad