fredag 17 maj 2024

inloggad som

Nya värvningar på NodeOne, Puls, Glycorex och BoneSupport

Webbkonsultbolaget NodeOne etablerar sig i Malmö genom att ta över Leander Lindahls designbyrå Popolo. Lindahl blir delägare i NodeOne som sedan tidigare finns i Göteborg och Stockholm. Inriktningen är Drupal, öppen källkod för webbpublicering. Bland kunderna finns Sony Ericsson och Ikea.

Riskkapital- och affärsutvecklingsbolaget Puls i Helsingborg tar in Clas Runnberg som ny arbetande styrelseordförande och Mats Ardevall som ekonomichef. Runnberg kommer närmast från medicinteknikkoncernen Vidacare och har tidigare jobbat inom bland annat Gambro och HemoCue. Mats Ardevall har även han en bakgrund i HemoCue.

Thomas Niklasson, ansvarig för PR och investerarrelationer på börsnoterade Cardo, går in i styrelsen för Ideonföretaget Glycorex Transplantation. Han har en bakgrund från PartnerTech och Zürich Insurance. Glycorex har utvecklat en teknik som möjliggör transplantationer oavsett blodgrupp hos givare respektive mottagare.

Medicinteknikbolaget BoneSuppport på Ideon i Lund tar in amerikanen Michael Baker i styrelsen. Michael Baker är VD för Pulmonx, som utvecklar lungmedicin, och har tidigare jobbat på ArthroCare och Medtronic. BoneSuppport har tagit fram ett injicerbart syntetiskt benmaterial och är mitt inne i kommersialiseringsfas.

Rapidus

Webbkonsultbolaget NodeOne etablerar sig i Malmö genom att ta över Leander Lindahls designbyrå Popolo. Lindahl blir delägare i NodeOne som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Laserprecision i Lejonkulan

    Nu släpper vi veckans avsnitt av podden Lejonkulan som gästas av laserexperten och Beamonics vd Can Xu. Han har bakgrund […]