tisdag 28 maj 2024

inloggad som

Rekonstruktion pågår — Covial Device jagar nytt kapital

|  
|  

I september ifjol inleddes en företagsrekonstruktion i Helsingborgsföretaget Covial Device. Än är arbetet inte i hamn, men bolaget har ändå inlett en nyemission som ska fylla på kassan med drygt två miljoner kronor.

— Inom två till tre veckor får vi svar på hur emissionen faller ut. Beroende på hur många nya ägare vi får in i bolaget rör det sig om upp till 2,5 miljoner kronor som ska tillföras, säger Covial Devices VD Christer Wrangel.

Covial Device tillverkar sensorutrustning för akustiska mätningar av hållfasthet i byggmaterial. Enligt Christer Wrangel sitter bolaget på ett par nya produkter färdiga för produktion. Det handlar om en metallsensor till ståldörrar som ska larma när stålramen utsätts för våld, samt en digital samlingsdosa som gör det möjligt att sammankoppla upp till 30 sensorer i ett larmsystem. Christer Wrangel uppger att det nya kapitalet ska initiera produktionen av de nya produkterna.

Men bolaget har också skulder på 1,2 miljoner. Om ackorduppgörelsen som en del av företagsrekonstruktionen blir ett faktum kommer skulden skrivas ner med 75 procent.

— Vi har fått klartecken för en rekonstruktion från tillräckligt många fordringsägare och de ska nu ge sitt slutliga godkännande för att den ska verkställas, säger Christer Wrangel.

Joel Lyth

I september ifjol inleddes en företagsrekonstruktion i Helsingborgsföretaget Covial Device. Än är arbetet inte i hamn, men bolaget har ändå […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Klockan tickar för Move by Bike

    I november i fjol hade Malmöbolaget Move By Bike förbrukat mer än hälften av sitt aktiekapital. Senast i juli måste situationen vara löst för att bolaget inte ska riskera konkurs. Och i dag på tisdagen lämnade vd Lisette Hallström sin post.

  • Danir ger sig in i fintechbranschen

    Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

  • Färdigbakade Krinova-bolag

    Får det vara vegansk fish and chips och sorbet? Nothing Fishy och Folkets Pops blev i fredags avtackade i Kristianstad efter att ha deltagit i Krinovas livsmedelsinkubator.