söndag 5 maj 2024

inloggad som

LMK Industri ny storägare i Capilon

|  , , , ,

Investmentbolaget LMK Industri i Lund har under hösten köpt in sig i riskkapitalbolaget Capilon i Helsingborg. Dessutom tecknade LMK trettio procent av den konvertibelemission Capilon nyligen avslutade.

Därmed är det bäddat för LMK som ny storägare i Capilon. Exakt hur ägarbilden kommer att se ut framöver beror på hur stor del av konvertiblerna som löses in till aktier.

Som Rapidus tidigare rapporterat tar Capilon, inriktat mot investeringar i nordiska industriföretag, in 46 miljoner kronor i nytt kapital. I samband med detta går också den skånske finansmannen Sten K Johnson in som ägare.

Capilon är noterat på First North och har totalt cirka 900 aktieägare. LMK Industri har bland sina innehav också Axis, produktionsbolaget Anagram och designföretaget Hövding.

Kristian Svensson

Investmentbolaget LMK Industri i Lund har under hösten köpt in sig i riskkapitalbolaget Capilon i Helsingborg. Dessutom tecknade LMK trettio […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Finns det ekonomi i delningsekonomi?

    I dagens avsnitt av Lejonkulan sätter riskkapitalisten och affärsängeln Janne Dahlqvist tänderna i delningsekonomin. Kulan gästas av Emelie Nilsson Sträng som grundat företaget Della8.