måndag 4 december 2023

inloggad som

BoMill dubblar personalen med nytt kapital

|  
|  ,

Teknikföretaget BoMill i Lund har tagit in elva miljoner kronor från tre privata investerare i en nyligen avslutad emission. Pengarna ska användas till att bygga upp en försäljningsavdelning för att marknadsföra TriQ, bolagets maskin för kvalitetssortering av spannmål.

BoMill har åtta anställda på hel- och deltid och planerar att dubbla personalstyrkan före årets slut. Sju personer ska anställas, varav fyra på heltid.

Företaget grundades som en konsultfirma 1998 och har utvecklat och patenterat teknologin bakom TriQ, som genom att sortera kornen i ett parti spannmål exempelvis kan dela upp dem i livsmedel respektive foder. I dag kan hela partier utifrån stickprov klassas som foder trots inslag av bättre korn, och det förlorar producenten stora pengar på.

Den första ordern kom från Australien för två år sedan, och grundaren och uppfinnaren Bo Löfqvist räknade då med att bolaget skulle omsätta 200 miljoner kronor år 2012. I dag har den siffran justerats ner till drygt 75 miljoner kronor. Hittills har fyra maskiner levererats, var och en värd ett ensiffrigt miljonbelopp.

— Vår prognos är att leverera mellan 80 och 100 maskiner de närmaste tre åren och vi räknar med att nå break-even vid nästa bokslut, säger informationschef Karl Löfqvist som också är delägare tillsammans med sin far Bo.

Fram till för ett år sedan finansierades bolaget med privata medel, huvudsakligen från Bo Löfqvists familj. Nu har man tagit in lite drygt 16 miljoner kronor i externt kapital i två emissioner.

Lisa Kirsebom

Teknikföretaget BoMill i Lund har tagit in elva miljoner kronor från tre privata investerare i en nyligen avslutad emission. Pengarna ska […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad